Na megahit Gangnam style verovert een Koreaanse kinderserie de wereld


Na de megahit Gangnam style verovert nu een Koreaanse kinderanimatieserie de wereld.

RIJNSBURG, 20140827 -- De tekenfilm serie "Pororo de Kleine Pinguïn" is uitgegroeid tot een internationale sensatie. Pororo beleeft samen met zijn vriendjes avonturen in hun schilderachtige besneeuwde dorp ver weg in de bossen. Inmiddels is seizoen 4 gelanceerd en is de serie in Nederland gestart met seizoen 1.

Heel seizoen 1 is Nederlands gesproken en is online op YouTube te bekijken. https://www.youtube.com/user/PororoNL

'Pororo' is een hit bij kinderen en volwassenen. En wetenschappers verklaren het succes.
Jong Dae-hyun, Chongsin universiteitshoogleraar Seoul, is van mening dat een peuter zich gemakkelijk kan identificeren met Pororo en zijn capriolen. "Pororo's waggelende gang en ronde lichaam zijn vergelijkbaar met het lichaam van de typische peuter, dat maakt hem herkenbaar voor peuters ", zei Jong. "Geanimeerde karakters als konijnen, honden en katten zijn vaak gebruikt, de pinguïn is nieuw voor kinderen".

Zijn extra grote hoofd rustend op zijn in verhouding kleine lichaam en zijn onregelmatige figuur maakt Pororo tot een charmant karakter, zegt Cho Bu-Kyung, professor aan de Korea National University.
Visuele effecten zijn ook een belangrijk element van het succes van de serie. ‘Pororo’ is als een prentenboek die tot leven komt in de animatie. De "Pororo" illustraties verschijnen op een helder witte achtergrond, waardoor het makkelijker is voor jonge kijkers om objecten, gezichtsuitdrukkingen en bewegingen te herkennen.

De eenvoudige verhaallijn is ook ontworpen voor jonge kinderen, die behoefte aan herhaling hebben in een vroeg stadium van hun ontwikkeling. De serie gaat over het dagelijkse leven van Pororo. In elke aflevering, komen Pororo en Crong, zijn dinosaurus vriend, een probleem tegen en met de hulp van hun vrienden, lossen ze deze op.

Pororo voor volwassenen
Volwassenen gebruiken de serie ook als een pedagogisch instrument voor zichzelf en voor de kinderen.  Lee zegt dat volwassenen die naar de serie kijken een aantal waardevolle tips voor het ouderschap opdoen. “Wanneer Pororo en zijn vrienden worden geconfronteerd met een probleem, proberen ze deze zelf op te lossen, zonder tussenkomst van een volwassene. Dit lukt uiteindelijk altijd”, aldus Lee.


Deel: ' Na megahit Gangnam style verovert een Koreaanse kinderserie de wereld '
Lees ook