Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Nachbarland Niederlande presenteert zich op Concours Hippique International te Aachen

Uitnodiging voor de media

21 juni 2002 -
Nachbarland Niederlande presenteert zich van 25 tot en met 30 juni op Concours Hippique International Officiel (CHIO) te Aachen. Nachbarland Niederlande is een samenwerkingsverband van de Nederlandse overheid en het agrarisch bedrijfsleven ter verbetering van het imago van Nederlandse landbouwproducten in Duitsland. De CHIO is een jaarlijks hippisch hoogtepunt van wereldformaat. Naast bloemen, kaas, tulpen en tomaten kent de Nederlandse landbouw ook een lange traditie van paarden, zodat voor een indrukwekkend programma wordt gezorgd met onder meer muziek, folklore, stamboekpaarden en koetsen uit de Koninklijke Stallen. Verder is een ruim aanbod beschikbaar van informatie over Nederland en zijn agrarische producten. Een vertegenwoordiger van uw redactie is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de CHIO.

In een informatiestand presenteren zich het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV), de Nederlandse Ambassade te Berlijn en het Informatiebureau 'Nachbarland Niederlande'. Aan het programma werken verder mee Het Friesch Paarden- Stamboek, het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN) en Het Nederlandse Trekpaard. Paarden en koetsen van de Koninklijke Stallen, het Fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht en een delegatie van de Dienst Levende Have van het Korps Landelijke Politiediensten zijn eveneens te bezichtigen.

Beknopt programma:

Maandag 24 juni

18.00 - 20.30 Ontvangst in het stadhuis van Aken door Oberbürgermeister dhr Jürgen Linden en de Nederlandse ambassadeur dhr Nikolaos van Dam.
Dinsdag 25 juni

14.30 Springwedstrijd om de Nachbarland-Niederlande-prijs
18.00 Officiële opening CHIO

Vrijdag 28 juni

12.00 Ontvangst door ambassadeur van Dam op de CHIO voor ongeveer honderd Duitse genodigden. De heer Kalden, secretaris-generaal van LNV, zal daarbij aanwezig zijn.
Meer informatie bij Nachbarland Niederlande: info@nachbarland-niedrlande.de of 00492285305270

Deel: ' Nachbarland Niederlande presenteert zich op Concours Hippique Intern.. '
Lees ook