KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie---

Nadine Capellmann wint kür, Nederland derde in landenwedstrijd


1-7-2002


AKEN - Farbenfroh of Rusty? Deze twee vosruinen streden zondag om de felbegeerde Grote Dressuurprijs van Aken, de afsluitende kü r op muziek. De strijd werd beslist in het voordeel van de Duitse 36-jarige Nadine Capellmann met Farbenfroh, die een score van maar liefst 83,75% behaalde. De Duitse 43-jarige regerend Europees Kampioene Ulla Salzgeber met Rusty eindigden met een verschil van nog geen drietiende procent op een tweede plaats.

Individueel moest Nederland het vooral van de prestaties van Coby van Baalen (Brakel) en Gonnelien Rotenberger (Bad Homburg, Ger) hebben. Rothenberger bracht Weyden na een lange rustpauze weer in de ring en dit zag er zeer goed uit. Met een achtste plaats in de Special (72,44%) en een vijfde plaats in de kür (76,76%) liet de Nederlandse Kampioene van vorig jaar zien dat de 16-jarige voshengst Weyden weer in een sterke vorm is. Van Baalen toonde met de 15-jarige zwarte hengst Ferro, goed voor teamzilver in Sydney, weer helemaal terug te zijn. Na goede prestaties in Nijmegen en het Duitse Balve, lieten ze ook in Aken van zich spreken. Ze behaalde twee prachtige vierde plaatsen (achter Capellmann, Salzgeber en de Spaanse Ferrer-Salat in resp. de Grand Prix en de Grand Prix Special. In de kür toonde Ferro wat moe, waardoor foutjes ontstonden die sterk afgestraft werden waardoor Van Baalen als twaalfde (72,96) eindigde. Tineke Bartels (Hooge Mierde) liet goede scores zien met de nog vrij onervaren Broere Jazz. De prestaties van Anky van Grunsven (Erp) en Gestion Idool vielen tegen in Aken.

Tijdens de landenwedstrijd werd Nederland afgelopen donderdag derde, achter Duitsland en Spanje.

De Nederlandse Young Riders presteerde sterk in Aken. In de lichte tour gaven drie young riders (Joyce Heuitink/Berkel I Dancer, Thamar Zweistra/Hexagons Kyrain en Laurens van Lieren/ Hexagons Allright) de oude rotten (Coby van Baalen/More Magic en Anky van Grunsven/Gestion Salinero) het nakijken. De 21- jarige Heuitink (Groenlo) behaalde in de intermediaire I zelfs een score van 70,10%, goed voor een zesde plaats (achter vijf duitsers).

Annemiek van der Vorm (Dinteloord) toonde Agrovorms Incredible na een blessure weer in vorm te hebben. In de kür op muziek voor Young Riders werd ze tweede met 71,99%.

Alle uitslagen vindt u op www.chioaachen.nl

Bron: KNHS / Christa van Duin

Zoekwoorden:

Deel: ' Nadine Capellmann wint kür, Nederland derde in landenwedstrijd '
Lees ook