Nadine Kieft ontwerpt fairtrade gouden sieraden


Eerste fairtrade gouden sieraden met Max Havelaar keurmerk in Nederland

AMSTERDAM, 20120503 -- Op 7 mei 2012 presenteert sieradenontwerpster Nadine Kieft haar eerste collectie fairtrade gouden sieraden aan de pers. Stichting Solidaridad en Max Havelaar organiseren een lanceringscampagne voor de eerste lichting licentiehouders. Sinds dit jaar kunnen goudsmeden met een licentieverklaring van Max Havelaar officieel fairmined/ fairtrade goud inkopen. De sieraden worden gekeurd en voorzien van een speciaal fairmined goudstempel.

Fairtrade goud is afkomstig van kleinschalige mijnbouwers uit diverse landen. Het wordt op een zodanige manier gewonnen dat het minder schadelijk is voor de gezondheid van de mijnwerkers en minder schadelijk voor het milieu. Solidaridad en Max Havelaar dragen zorg voor de controle op een verantwoorde goudwinning. Als dank voor de inspanningen krijgen de mijnbouwers een hogere prijs.

[Sieraden van Nadine Kieft]

Over Nadine Kieft
Nadine Kieft is bekend om haar nostalgische sieraden die zij onder andere ontwierp voor de museumwinkel van Hermitage Amsterdam. Met haar collectie fairtrade gouden sieraden wil zij bijdragen aan een socialer bewustzijn. Het is een eerste stap naar duurzaam en ecologisch bewust ondernemen.


Deel: ' Nadine Kieft ontwerpt fairtrade gouden sieraden '
Lees ook