Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 27-07-2001 Nagezonden persbericht district Heerlen ( 14.35 uur) Vrijdag 27 juli 2001 - 14.35 uur

Brunssum; zinloos geweld
Maandag 23 juli deed een 72-jarige bewoner van de Molenstraat in Brunssum aangifte van mishandeling. Die dag was zijn vrouw om 11.30 uur in de voortuin bezig de planten te verzorgen toen een haar onbekende jongen langs liep. Toen ze naar hem keek, vroeg hij haar wat er aan de hand was en schold haar diverse keren uit. Toen de vrouw haar man erbij riep en deze vroeg waarom de knaap zo reageerde, kreeg hij direct enkele vuistslagen in zijn gezicht waardoor de bejaarde ten val kwam. Door de mishandeling vloog zijn bril van zijn hoofd en liep hij een hevig bloedende wond in zijn gezicht op. Deze wond moest in het ziekenhuis worden gehecht. Na de mishandeling liep de jongen weg. Naar aanleiding van dit zinloos geweld startte de politie een onderzoek hetgeen erin resulteerde dat afgelopen dinsdag in het Vijverpark in Brunssum een 16-jarige jongen uit die plaats als verdachte aangehouden kon worden.
Hij heeft inmiddels bekend de man geslagen te hebben. Aanleiding daarvoor was het feit dat de vrouw hem aangekeken had. Hij was daar niet van gediend. Niemand had het recht hem aan te kijken! De verdachte is inmiddels geleid voor de officier van Justitie en zit thans in voorlopige hechtenis.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

Deel: ' Nagezonden politiebericht district Heerlen '
Lees ook