Ingezonden persbericht

Persbericht

Najaarsconcert Mi Canto

Op zondag 7 oktober as. zal Kamerkoor Mi Canto samen met pianist Fons van Gorp een najaarsconcert geven. Centraal in het concert staat de liederencylcus "From the Bavarian Highlands" van Edward Elgar waarbij het koor, dat zoals gewoonlijk onder leiding staat van Enrico van Schaik, begeleid zal worden door Fons van Gorp op piano. Daarnaast zullen door Mi Canto Engelse madrigalen uit de 19e en 20e eeuw ten gehore worden gebracht van Charles V. Stanford, Gerald Finzi en John Rutter. Fons van Gorp zal de door hemzelf gecomponeerde werken "Bretagne" en "Etudes in Swing, Latin and Rock" uitvoeren.

Elgar componeerde "From the Bavarian Highlands" in 1895 als een ode aan Beieren, waar hij een aantal vakanties doorbracht. Zowel de woorden als de muziek parodiëren de Beierse levensstijl van die tijd, waardoor het werk een ironisch en sprankelend karakter heeft en bijzonder het beluisteren waard is.

Fons van Gorp studeerde klassiek piano aan het Brabants Conservatorium, waarna hij zich intensief toelegde op jazzmuziek. Met combo's en big bands trad hij op in binnen- en buitenland en nam onder meer deel aan het North Sea Jazzfestival. Componeren is altijd een belangrijke bezigheid geweest. In 1996 ontving hij de eerste prijs bij de compositiewedstrijd in het kader van "Brabant 200". Fons van Gorp is verbonden aan het CKV De Muzerije in Den Bosch als pianodocent en orkestleider.

Het najaarsconcert vindt plaats in zaal Bernhove in de Abdijstraat te Heeswijk. De ingang van de zaal is gelegen tegenover de Abdij van Berne. De aanvang is om 15.00 uur. De entree bedraagt f 10, =. Voor donateurs en CJP-houders f 7,50. Bij de toegangsprijs is een consumptie inbegrepen.

Najaarsconcert Kamerkoor Mi Canto en Fons van Gorp

Zondag 7 oktober 2001, 15.00 uur in Zaal Bernhove te Heeswijk

Toegang f 10, =; donateurs en CJP-houders f 7,50

Deel: ' Najaarsconcert Mi Canto in Heeswijk '
Lees ook