Gemeente Delfzijl


INFORMATIE

05-10-1999

Najaarskermis en markt in Delfzijl

Van 20 tot en met 24 oktober 1999 wordt in Delfzijl weer de jaarlijkse najaarskermis gehouden. In verband met deze kermis moeten ieder jaar weer enige tijdelijke verkeersmaatregelen in de binnenstad worden genomen, die voor een goede doorstroming van het verkeer moeten zorgen. Als iedereen meewerkt zal alles ook dit jaar weer op rolletjes lopen. Tijdens de kermisdagen vindt ook de traditionele najaarsmarkt plaats en wel op woensdag, 20 oktober 1999 van 's morgens 8.00 uur tot 's middags 5.00 uur.

Kermis

De kermis wordt, zoals gebruikelijk, opgesteld op het Molenbergplein en een gedeelte van de Schoolstraat. Dat betekent, dat niet op het plein kan worden geparkeerd.

Met de opbouw van de kermis wordt op 18 oktober aanstaande begonnen. Omwonenden en bedrijven in de opgeving worden door middel van een brief van de gemeente persoonlijk op de hoogte gebracht van de verschillende maatregelen.

Op het kermisterrein zullen een 20-tal attracties worden opgesteld, zodanig, dat bereikbaarheid gewaarborgd is voor calamiteitenverkeer zoals ambulance, brandweer en politie.

Naast een autoscooter zullen een cake-walk en een polyp worden geplaatst. Voorts is er standplaats gegund aan een drietal kinderzaken. Een ruim aantal oefeningsspelen (w.o. grijpkranen, jackpot, pusher, balco, eendjes vangen, fotoschietsalon, lijntrekspel, dart-game en bingospel) zal eveneens aanwezig zijn. Er is voorts plaats ingeruimd voor een viertal verkoopzaken.

De wagens van de kermisexploitanten worden opgesteld op het parkeerterrein achter de Vennenflat. Aangezien in de Schoolstraat (eerste gedeelte vanaf de Singel) geen kermisattracties worden geplaatst, zullen de daar gelegen parkeervakken beschikbaar blijven. Wel komt aan het begin van de Schoolstraat een hek te staan om het inrijdende verkeer niet voor verrassingen te plaatsen. Ook de andere wegen naar het Molenbergplein zullen middels hekken worden afgesloten.

Donderdag 21 oktober is er 's middags tussen 4.00 uur en 5.00 uur op het Molenbergplein een ballonnenwedstrijd voor de kinderen.

Markt.

De najaarsmarkt wordt op woensdag 20 oktober 1999 gehouden van 's morgens 8.00 uur tot 's middags 5.00 uur. De Waterstraat en de Willemstraat worden dan afgesloten voor alle verkeer.

Ook in de Oranjestraat, de Waterstraat en de Landstraat zullen marktkramen worden geplaatst.

Op de markt zal een promotiestand worden ingericht. Hier kan het publiek meedoen aan een quiz waarbij mooie prijzen zijn te winnen.

Parkeren

Zoals gezegd is het Molenbergplein en een deel van het terrein achter de Vennenflat niet beschikbaar voor parkeren. Tijdens de markt zal ook het Vennenplein niet kunnen worden benut. Zoals gemeld blijft het gedeelte van de Schoolstraat nabij de Singel vrij voor parkeren.

Gewezen wordt nog op de volgende parkeermogelijkheden: - Commandementsplein - Johan van den Kornputplein - 1 zijde van de ringweg (Havenstraat) - Buitensingel - Overige als zodanig aangewezen terreinen.

Verder is rond het centrum ruime parkeergelegenheid voorhanden.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt mevrouw G.W. Smit, telefoon 0596 -639303.

Deel: ' Najaarskermis en markt in Delfzijl '
Lees ook