Ingezonden persbericht

Narus en Nokia Networks bieden samen oplossingen voor beter beheer van nieuwe generatie mobiele diensten

Diegem (B), 07/08/2001

Narus, de belangrijkste producent van IBI-systemen (Internet Business Infrastructures) die het verkeer over IP-netwerken meten, en Nokia Networks, de infrastructuurafdeling van Nokia, bieden samen een aantal beheeroplossingen aan voor de analyse van GPRS en derde generatie (3G) mobiele diensten, zoals UMTS. Nokia zorgt voor de wereldwijde verkoop van de diensten.

In een eerste fase zal er een interface gecreëerd worden tussen het Narus-platform, dat communications service providers in staat stelt een rendabele dienstverlening te ontwikkelen en aan te bieden, en onderdelen van de Nokia NetAct-structuur. Door middel van die koppeling kunnen via de NetAct-structuur beheeroplossingen aangeboden worden aan zowel de circuit-switched- als de IP-wereld.

Door de integratie van het platform van Narus kan de operator de gegevensstromen rechtstreeks vanuit zijn hoge snelheid IP-netwerk verzamelen en analyseren zonder dat dit enige invloed heeft op de kwaliteit van het netwerk. Dankzij de ingewonnen informatie krijgt hij meer inzicht in het gebruik van zijn diensten, zowel op het netwerkniveau als op niveau van de individuele klant.

Mark Stone, CEO en president bij Narus: "We zijn erg tevreden met onze samenwerking met Nokia Networks. Samen kunnen we de backbone leveren die operators in staat stelt aantrekkelijke en rendabele mobiele diensten en platformen te creëren en te beheren."
| END |

Over Narus (www.narus.com)
Narus is de belangrijkste leverancier van IBI (Internet Business Infrastructures) -systemen. IBI verschaft service providers en telecom-operatoren gedetailleerde, real time informatie over de manier waarop klanten gebruik maken van hun netwerk en dus ook hun internetdiensten en toepassingen. Narus definieerde als eerste de IBI-markt, waarvan de omzet voor het jaar 2004 op 7,6 miljard USD wordt geraamd. Onder de klanten van Narus bevinden zich ondernemingen als AT&T Broadband (NYSE: T), iBasis (Nasdaq: IBAS), Cable & Wireless, Yipes, BT Ignite, ONO, Digital Island en nog veel andere leveranciers van breedbandtoegang, hosting, mobile IP en andere internetdiensten.
Het IBI-platform is de enige volledige end-to-end oplossing die providers momenteel ter beschikking hebben om het dataverkeer in hun netwerken te analyseren. De Semantic Trafic Analysis (STA) - unieke technologie van Narus - ondersteunt het platform en zijn toepassingen. STA maakt het mogelijk gegevens continu, rechtstreeks en vanop afstand vanuit IP-netwerken te verzamelen zonder dat dit een impact heeft op het netwerkverkeer. De technologie is bovendien in staat een semantische analyse uit te voeren op de informatie waardoor gebruikers in staat zijn inhoudelijke conclusies te trekken uit de verkregen gegevens.
Narus is mede-oprichter van de IP Detail Record groep (IPDR.org), een non-profit organisatie die ernaar streeft facturatiebestanden om te zetten in een IP formaat. Daardoor kunnen bestanden gemakkelijker tussen internet- en facturatietoepassingen uitgewisseld worden. In totaal telt de organisatie reeds meer dan 140 leden. Andere deelnemers van IPDR.org zijn Cisco, Lucent Technologies, Andersen Consulting, Agilent Technologies, Digiquant, HP, Intel, Portal, etc.
Narus Inc.: Philippe Gosseye, tel. +32 2 719 03 12, fax: +32 2 719 00 10, mail: pgosseye@narus.com
Journalisten:
Nederland: Sandra Strotkamp, NewsEngine PR Nederland, tel: +31 20 567 21 70, fax: +31 20 567 21 77, mail: sandra.strotkamp@newsenginepr.com.
België: Leen Dries, NewsEngine PR, tel: +32 3 260 96 42, fax: +32 3 237 23 25, mail: leen.dries@newsenginepr.com. Ref.:NARUS0023-17BE2E

Deel: ' Narus en Nokia bieden oplossing voor beheer mobiele diensten '
Lees ook