Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Nationaal Kompas en Nationale Atlas van de volksgezondheid uitgebreid Nationaal Kompas en Nationale Atlas van de volksgezondheid uitgebreid

Nationaal Kompas en Nationale Atlas van de volksgezondheid uitgebreid

De informatie op internet over de Nederlandse volksgezondheid breidt zich voordurend uit. Twee belangrijke websites op dit terrein - het Nationaal Kompas Volksgezondheid en de Nationale Atlas Volksgezondheid - zijn onlangs geactualiseerd en leveren nog meer gegevens.

Beide sites zijn opgesteld door het RIVM.

Het Nationaal Kompas Volksgezondheid is een digitale wegwijzer voor professionals die meer willen weten over gezondheid, ziekte, risicofactoren, zorg en preventie in Nederland. Naast gedetailleerde informatie over de gezondheidstoestand van de (gemiddelde) Nederlander levert het kompas nu ook gegevens over onder meer het Rijksvaccinatieprogramma, de verloskundige zorg en de ambulancezorg.

De Nationale Atlas Volksgezondheid brengt de Nederlandse volksgezondheid en gezondheidszorg in kaart. Niet alleen toont de atlas via geografische kaarten waar de ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen zich bevinden, maar ook waar sterftecijfers het hoogst zijn, waar de meeste geluidsoverlast is of wat de vaccinatiegraad van de bevolking is. De atlas signaleert ook de grootste knelpunten van zorg en gezondheid in ons land.

De nieuwste uitbreiding bevat onder meer het aantal uitkeringen aan arbeidsongeschikten per regio en een nieuwe serie kaarten over wachttijden in ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en thuiszorg.

Nationale atlas volksgezondheid 1. Nationale atlas volksgezondheid Externe link, 12-4-2001

Nationaal kompas volksgezondheid 2. Nationaal kompas volksgezondheid Externe link, 4-10-2001

Deel: ' Nationaal Kompas en Atlas Volksgezondheid uitgebreid '
Lees ook