Verbond van verzekeraars

Nationaal symposium asbest en longziekten op komst

Op donderdag 20 september 2001 wordt in het World Trade Center in Rotterdam een nationaal symposium gehouden over asbest en longziekten. Op het symposium zal aandacht worden geschonken aan de zin en onzin van de discussies over asbest, de juridische stekeligheden die aan het onderwerp zijn verbonden en het heden en verleden van de asbestproblematiek.

Het symposium is een vervolg op het symposium dat in september 1999 is georganiseerd. Het geeft een overzicht van de laatste inzichten in blootstelling aan asbest en gevolgen van blootstelling aan asbest voor de gezondheid en de medische begeleiding, de juridische ontwikkelingen en de schadeafhandeling. Het is daarom ook interessant voor verzekeraars.

Sprekers
Sprekers zullen onder meer zijn: prof. mr. dr.J. K.M. Gevers (dagvoorzitter), drs. P.C.J.M. van Balen (arbeidshygiënist), drs. W.M.F. Strankinga (longarts), drs. G. van der Laan en andere hoogleraren, artsen, arbeidshygiënisten en juristen. Het symposium is een samenwerkingsverband tussen de beroepsverenigingen van longartsen, arbeidshygiënisten en bedrijfsartsen.

Probleemstelling
Algemeen wordt aangenomen dat sinds de jaren 50 werkgevers hadden kunnen weten dat blootstelling aan asbest schadelijk voor de gezondheid kan zijn. Desondanks is pas sinds 1993 een totaalverbod op asbest gekomen, wat echter ook nog steeds niet inhoudt dat de blootstelling aan asbest tot een einde is gekomen.

Bondig, augustus 2001

Ga een pagina terug

Zoekwoorden:

Deel: ' Nationaal symposium asbest en longziekten in Rotterdam '
Lees ook