Gemeente Haarlem


Sector SB / Communicatie
Mary-Jo de Leeuw
telefoon 023-5114903
24 maart 2003
47e nationale boomfeestdag



Gemeente Haarlem, Sector Stadsbeheer

Persbericht




Van
Contactpersoon
Doorkiesnummer(s)
Datum
Onderwerp


De 47e nationale Boomfeestdag wordt op woensdag 26 maart gevierd op talloze plaatsen in Nederland. Het doel van de boomfeestdag is het stimuleren van de betrokkenheid van bomen door kinderen. Ruim 80% van de Nederlandse gemeenten doet mee aan de boomfeestdag.

Op maar liefst vier plaatsen in de stad gaan kinderen van basisscholen aan de slag om bomen een toekomst te geven en daarmee een (groen) steentje bij te dragen aan een leefbare omgeving.
Op de Adriaan Loosjesstraat in de Amsterdamse buurt worden 6 haagbeuken geplant door leerlingen van de Franciscus Xaveriuschool.
In Haarlem-Noord wordt een deel van de herinrichting van het Zaanenpark afgerond. Er worden rond 10.30 uur maar liefst 28 sierappels en één kastanjeboom geplant door leerlingen van de Liduinaschool, locatie Junoplantsoen.
Verder wordt in bovengenoemde stadsdeel het Plesmanplein gerenoveerd en opnieuw ingericht. Hier worden 20 honingbomen geplant door leerlingen van de nabijgelegen basisschool De Zonnewijzer. De spaden gaan om 9.00 uur de grond in.

Op het Voortingsplantsoen worden 22 bomen geplant ter afronding van de inrichting van een bijzondere speelplaats in de Rozenprieelbuurt. Deze plaats wordt het decor van een speciale viering! Een vertegenwoordiging van kinderen van de 10 asielzoekerscentra uit Noord-Holland zal aan de provinciesecretaris, de heer Oppenhuis de Jong, namens de asielzoekerscentra aan de provincie een kunstwerk aanbieden. Dit kunstwerk is door de kinderen zelf gemaakt en symboliseert de betekenis van bomen. Het planten van de bomen op de speelplaats wordt gezamenlijk gedaan met leeftijdgenootjes van de naburige Hannie Schafschool. Het tijdstip waarop dit plaatsvindt is 11.00 uur.



Informatie: Niels van Esterik, telefoon 023-5114716



---- --

Deel: ' Nationale Boomfeestdag in Haarlem '




Lees ook