Ingezonden persbericht


Jonge talentvolle voetballertjes op weg naar Bernabéu

Utrecht, 31 mei 2011 - Honderden talentvolle kinderen van 10 tot 12 jaar strijden zaterdag 4 juni a.s. in het Excelsior Stadion te Rotterdam in de nationale finale om de Danone Nations Cup. Aan het nationaal kampioenschap gingen tien regiofinales vooraf in de regio's Leiden, Den Haag, Amsterdam, Almelo, Haarlem, Groningen, Rotterdam, Utrecht, Ridderkerk en Bergen op Zoom. Het team dat zaterdag a.s. wint, mag Nederland vertegenwoordigen in het Santiago Bernabéu Stadion in Madrid, op 9 oktober 2011.

Met de Danone Nations Cup wordt kinderen, ook die geen lid zijn van een voetbalvereniging, een kans geboden om te schitteren op een internationaal voetbalplatform. Sinds 2000 organiseert de Danone Groep jaarlijks de Danone Nations Cup. Jaarlijks nemen wereldwijd 2,5 miljoen kinderen uit veertig landen over de hele wereld deel aan dit evenement.

In 2008 is Danone Nederland een samenwerking met de Richard Krajicek Foundation (RKF) aangegaan om ook de Danone Nations Cup in Nederland te organiseren. De teams die hebben deelgenomen aan de voorrondes van de Danone Nations Cup, zijn samengesteld door spelleiders van de RKF-playgrounds, die talentvolle spelers hebben geselecteerd. De tien winnende teams van elke regio gaan zich zaterdag 4 juni a.s. proberen te plaatsen voor de strijd om de wereldtitel, om in oktober 2011 in Madrid te mogen schitteren in een Oranjeshirt. De finale van het wereldtoernooi voor jeugdteams wordt op 9 oktober 2011 gespeeld in de beroemde Santiago Bernabéu Stadion, de thuishaven van meervoudig Champions League-winnaar Real Madrid.

Mevrouw A. Laan, wethouder van Sport, Recreatie, Kunst en Cultuur van Rotterdam is namens de gemeente aanwezig bij de nationale finale op 4 juni a.s. in het Excelsior Stadion en zal de prijsuitreiking verzorgen. De poulewedstrijden starten om 11:00 uur; de de finale vindt plaats om 16:00 uur, gevolgd door de prijsuitreiking om 16:30 uur. De winnende teams van de regiofinales, die strijden om de Nederlandse titel zijn: Leiden - Playground Leiden Noord, Den Haag - Playground Molenwijk, Almere - Playground Clarence Seedorfplein, Wageningen - team Kraaienest van Playground Pomona, Haarlem - Playground Nieuw Guineaplein, Groningen - Playground Beijum, Rotterdam - Kralingen, Playground Taxuskooi, Utrecht - Overvecht, Playground De Gagel, Ridderkerk - Bloemhof (Playground Violierplein - deelgemeente Feijenoord), Bergen op Zoom, Playground Marslaan. ----

Deel: ' Nationale finale Danone Nations Cup in Excelsior Stadion Rotterdam '


Lees ook