Ingezonden persbericht

Nationale ICT Awards en Broos van Erp-prijs samen verder

Woerden, 15 oktober 2001

Nederland~ICT en Media Plaza hebben het initiatief genomen om de uitreiking van Nationale ICT Awards en de Broos van Erp-prijs samen te voegen en uit te bouwen tot een jaarlijks evenement voor aanbieders en toepassers van ICT-producten en -diensten. Op 2april 2002, aan de vooravond van The InterNetworking Event in de RAI, zal de gezamenlijke uitreiking voor het eerst plaatsvinden.

Het samengaan van beide uitreikingen wordt van harte ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken dat initiatiefnemer van de Broos van Erp-prijs was. Ook de mede-eigenaren van de Nationale ICT Awards, The InterNetworking Event en Computable, hebben zich volledig achter het nieuwe concept geschaard. Deze laatste twee partijen zullen hoofdsponsor worden van het nieuwe evenement. Met een inhoudelijk programma rond de prijsuitreiking beogen de initiatiefnemers de relatie tussen ICT-aanbieders en toepassers te versterken.

De Broos van Erp-prijs werd in 1997 ingesteld door het Ministerie van Economische Zaken op initiatief van de Tweede Kamer en is bedoeld voor de meest succesvolle startende ondernemer, die een zakelijke en innovatieve toepassing op het gebied van nieuwe media heeft ontwikkeld. De prijs is drie keer in Media Plaza uitgereikt. De Nationale ICT Awards richt zich op ICT-aanbieders en kent drie categorieën: Onderneming, Start-up en Personality. Deze prijzen zijn in 2001 voor het eerst uitgereikt.

In de nieuwe opzet zal het aantal awards worden uitgebreid. Naast de ICT-aanbieders zullen ook ICT-toepassers onderscheiden worden.

De jury wordt samengesteld uit deskundigen, ondersteund door experts van onder andere Media Plaza en Nederland~ICT. Op 2 april zal er overdag gelegenheid zijn voor de genomineerde bedrijven om zich te presenteren.

Noot aan de redactie (niet voor publicatie)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Machiel de Rooij (Nederland~ICT), tel. 0348 - 49 38 38, e-mail: machiel.derooij@nederlandict.nl of met Kitty Leering (Media Plaza), tel. 030-291 41 53, e-mail: kitty.leering@mediaplaza.nl

Deel: ' Nationale ICT Awards en Broos van Erp-prijs samen verder '
Lees ook