Nationale kaartenactie voor 'Hennies'

HILVERSUM (04.02.99)- Er komt een nationale kaartenactie voor de twee zwakbegaafde 'Henniees'. die in Turkije mogelijk een lange gevengenisstraf moeten uitzitten. Dat zei E. Siebrand, nicht van Hennie van Doeselaar, dondermorgen in KRO's Ontbijt TV.

Het tweetal, Hennie van Doeselaar en Hennie Idzes, vervoerde ieder vijf kilo heroine en zei na aanhouding op het vliegveld van Istanbul van niets te weten. Een buurvrouw zou de smokkelwaar in hun tas hebben gestopt. Zij zijn tot een gevangenisstraf van tien jaar veroordeeld, maar gaan in hoger beroep.

"Ze zijn echt onschuldig en door hun naiviteit erin getuind. We krijgen veel reacties. Omdat ze het zo verschrikkelijk moeilijk hebben, dacht ik wat kunnen we doen. De kaartenactie moet een verassing voor ze zijn. We hopen dat we een drukker zullen vinden", aldus Siebrand in KRO's ontbijt TV. De familie wil de kaarten voorzien van het adres verspreiden vie supermarkten en postkantoren. Iedereen die de 'Hennies' een hart onder de riem wil steken, kan dan een kaartje naar Istanbul sturen. Er komen nu al veel steunbetuigingen binnen voor de Zwakbegaafde 'Hennies".

Zoekwoorden:

Deel: ' Nationale kaartenactie voor 'Hennies' in Turkse gevangenis '
Lees ook