Gemeente Heythuysen

Nieuws

Nationale natuurschoonmaakdag op 15 maart 2003

Nationale natuurschoonmaakdag op 15 maart 2003 Op zaterdag 15 maart aanstaande krijgt het buitengebied van de gemeenten Roggel/Neer en Heythuysen een schoonmaakbeurt. De leden en deelnemers van wildbeheereenheid "De Waterbloem" houden samen met andere vrijwilligers die de natuur een warm en schoon hart toedragen, een actie om het buitengebied van de gemeenten Roggel/Neer en Heythuysen te ontdoen van zwerfvuil. Dit gebeurt in het kader van de Nationale Natuurschoonmaakdag, een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV).
De Nationale Natuurschoonmaakdag is een landelijke actie. Landelijk is deze actie uitgegroeid tot een activiteit waarbij meer dan 11000 vrijwilligers een oppervlakte van ruim 1,4 miljoen hectare schoonmaken. Het startsein voor de actie in de gemeenten Roggel/Neer en Heythuysen wordt om 8.30 uur gegeven bij de voormalige stortplaats de Schuttehoven aan de Bergen. Tussen 8.30 uur en 13.00 uur kan hier het zwerfvuil worden aangeboden.
Een wildbeheereenheid is een samenwerkingsverband van lokale jachthouders en heeft als werkgebied de gronden gelegen binnen de gemeenten Roggel/Neer, Heythuysen en Nederweert. De schoonmaakdag wordt jaarlijks georganiseerd op de derde zaterdag in maart om aan de bevolking te laten zien dat jagers meer doen dan alleen maar jagen en dat zij ook begaan zijn met o.a. een schoon buitengebied. Voelt u zich aangetrokken tot een schoon milieu en wilt u op deze dag meehelpen, dan kunt u zich aanmelden bij de coördinator van deze opruimdag, de heer Th. Hermanns, Heverstraat 4 te Roggel, tel. 0475-491565. Aan een opgeruimd terrein kan een positieve waarde worden toegekend. Immers in een schone omgeving voelt iedereen zich prettig en mensen zijn dan ook eerder geneigd een bijdrage te leveren aan het schoonhouden van een terrein. Ook heeft de schoonmaakdag een educatieve en sociaal-maatschappelijke waarde voor het grote publiek. Een schoon milieu is niet alleen de verantwoordelijkheid voor jagers en natuurliefhebbers, maar voor eenieder die op een of andere manier gebruik maakt van dat buitengebied en dat zijn we allemaal. Dus help mee en
"Houd buiten de natuur schoon!"

Organisatie nationale natuurschoonmaakdag in de gemeenten Heythuysen en
Roggel/Neer: de heer Verheijen, Saarsvenweg 3, 6034 SR Nederweert-Eind.

Deel: ' Nationale natuurschoonmaakdag in Heythuysen '
Lees ook