Nationale Omruilactie: Grieks ontwerp op zeldzame Nederlandse EUR 2,-


AMSTERDAM, 20150831 -- Vandaag, 31 augustus, is de officiële Nationale Omruilactie gestart voor de nieuwe Nederlandse EUR 2,- munt ‘30 jaar Europese vlag’. Het bijzondere aan deze munt is, naast de strikt beperkte oplage, dat het ontwerp van de Griekse muntontwerper Georgios Stamatopoulus is. En dat terwijl het maar weinig gescheeld heeft dat Griekenland dit jaar uit de Eurozone zou treden. Het ontwerp werd gekozen via een Europese internet stemming.

Er zijn 25.000 Euro munten door het Amsterdams MuntKantoor beschikbaar gesteld voor deze officiële Nationale Omruilactie, die voor de nominale waarde van 2 Euro kunnen worden geruild. De Nationale Omruilactie is vandaag gestart nu bekendgemaakt is dat deze unieke EUR 2,- munt vanaf oktober beschikbaar zal zijn.

Deze heel speciale EUR 2,- munt heeft een streng beperkte oplage van slechts 1 miljoen exemplaren wereldwijd. Het is daarmee direct de schaarste Nederlandse EUR 2,- munt ooit. Vandaar dat besloten is iedere Nederlander is staat te stellen mee te dingen een eigen gaaf exemplaar van deze unieke munt te bemachtigen.

Om in aanmerking te komen voor de officiële EUR 2,- munt ‘30 jaar Europese vlag’ is vanaf vandaag de mogelijkheid tot inschrijven geopend. Op de speciale website www.nationale-omruilactie.nl kan ieder huishouden één omruilverzoek indienen. Omdat er veel meer dan 25.000 inschrijvingen worden verwacht, zullen de 25.000 munten middels loting door een notaris worden toegewezen.

Het omwisselen kost niets. De munt kost EUR 2,- maar heeft ook de nominale waarde van EUR 2,-. Men kan de munt immers altijd gewoon gebruiken. De officiële EUR 2,- munt ‘30 jaar Europese vlag’ kan daardoor alleen maar meer waard worden. Net als alle eerdere Nederlandse EUR 2,- munten. Het winnende ontwerp van Georgios Stamatopoulus wordt door alle 19 Eurolanden geslagen als EUR 2,- munt. Het is pas de 4e keer dat de EU gekozen heeft voor een gezamenlijke twee Euro uitgifte.

De officiële EUR 2,- munt ‘30 jaar Europese vlag’ heeft Georgios Stamatopoulus vormgegeven door centraal de Europese vlag te plaatsen. Deze wordt omringt door 12 mensen die met hun armen wijd open afgebeeld zijn. “Mijn ontwerp symboliseert de volken van Europa, de Europese vlag en de gemeenschappelijke culturele weg van de mensen in Europa.” De keerzijde toont de vertrouwde grote 2 en de kaart van Europa. Dit ontwerp is van de Belgische muntontwerper Luc Luycx.

Het Amsterdams MuntKantoor verkoopt munten en Herdenkingsuitgiften per post in Nederland. Door het uitgebreide wereldwijde netwerk en 75 jaar ervaring in de muntenbranche, is zij in staat haar klanten te voorzien van het laatste muntennieuws.

De omruilactie kost in feite niets: men ruilt EUR 2,- om voor 2,- Euro, een munt die je immers altijd gewoon kan gebruiken. Inschrijven op www.nationale-omruilactie.nl kan vanaf vandaag. Er zijn 25.000 munten beschikbaar voor de Omruilactie. De officiële EUR 2,- munt ‘30 jaar Europese vlag’ zal verpakt zijn in een beschermende verpakking.


Deel: ' Nationale Omruilactie Grieks ontwerp op zeldzame Nederlandse EUR 2,- '
Lees ook