De Nationale Opera, Nederlandse Reisopera en Opera Zuid presenteren 'Il matrimonio segreto'

Persbericht

NIEUWE PRODUCTIE VAN IL MATRIMONIO SEGRETO | HET GEHEIME HUWELIJK - Coproductie De Nationale Opera talent, Nederlandse Reisopera en Opera Zuid

Nieuwe productie in regie Monique Wagemakers

Decor gerealiseerd door winnaars Dutch Opera Design Award

Voorstellingen in Hengelo (première), Deventer, Amsterdam en Maastricht

Voor het eerst bundelen De Nationale Opera, Nederlandse Reisopera en Opera Zuid hun krachten in een bijzonder talentproject. De sterren van de toekomst kunnen schitteren in een productie van Il matrimonio segreto|Het geheime huwelijk van de Italiaanse componist Domenico Cimarosa (1749-1801). De première vindt plaats op zaterdag 5 maart om 20.00 uur in Rabotheater Hengelo. Daarna volgen nog voorstellingen in Deventer (11 maart), de Stadsschouwburg Amsterdam (18, 23 maart) en Maastricht (31 maart).

In de komische opera Il matrimonio segreto|Het geheime huwelijk klinkt de invloed van Mozart door, de karakters zijn in de stijl van de voor dit genre zo typerende commedia dell’arte. Het libretto van Giovanni Bertati zit vol komische verwikkelingen en verwarringen. Een vanwege standsverschillen geheim gehouden huwelijk komt onder druk te staan, totdat duidelijk wordt dat een harmonieuze relatie alleen tot stand kan komen wanneer men zijn hart laat spreken.

De regie is in handen van de veelgevraagde Nederlandse regisseur Monique Wagemakers. Zij regisseerde reeds vele producties voor De Nationale Opera, Nederlandse Reisopera en Opera Zuid. Ook was zij onder meer te gast bij de Staatsoper Stuttgart, Staatsoper Nürnberg en het Teatro Real in Madrid.

Het ontwerp van decor en kostuums is van de winnaars van de eerste Dutch Opera Design Award (2015): de twee jonge Italiaanse ontwerpers Francesco Cocco & Federica Miani. Hun ontwerp is getiteld 'Love hidden in the empty closet'. Het NJO (Nationaal Jeugd Orkest) wordt gedirigeerd door Benjamin Bayl.

Zie voor de volledige rolbezetting https://www.operaballet.nl/nl/doublebill/2015-2016/voorstelling/il-matrimonio-segreto-geheime-huwelijk

Opera Forward Festival

Tussen 15 en 25 maart 2016 viert De Nationale Opera haar 50-jarig jubileum met een nieuw festival: Opera Forward Festival. De voorstellingen van Il matrimonio segreto op 18 en 23 maart in de Stadsschouwburg Amsterdam zijn onderdeel van de festivalprogrammering. Met vier verschillende producties verdeeld over drie locaties in Amsterdam en tal van kleinschalige uitvoeringen, exposities en debatten in Nationale Opera & Ballet bevat Opera Forward Festival de nodige primeurs: nieuwe werken, nieuwe initatieven en nieuwe talenten.

Meer informatie over Opera Forward Festival op www.operaforwardfestival.nl

Il matrimonio segreto|Het geheime huwelijk wordt mede mogelijk gemaakt door Ammodo en is onderdeel van Opera Forward Festival. Founding partners: VandenEnde Foundation en Fonds 21.

Deel: ' Nationale Opera 'Il matrimonio segreto' '
Lees ook