Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl


Amersfoort: 1 augustus 2001

NATIONALE TENNIS KAMPIOENSCHAPPEN 2001 IN GOIRLE
Voor de honderdste keer georganiseerd

Van maandag 13 augustus tot en met zondag 19 augustus worden de Nationale Tennis Kampioenschappen (NTK) 2001 gehouden bij Pellikaan Sportcentrum aan de Tolstaak 1 te Goirle. Op dinsdag 31 juli heeft op het bondsbureu van de KNLTB in Amersfoort de acceptatie plaatsgevonden. Zestien heren en zestien dames strijden om de nationale titels in het enkelspel. Zowel Martijn Bok als Hanneke Ketelaars zullen in het enkelspel hun titel verdedigen.

Het deelnemersveld in het enkelspel bestaat uit zestien spelers en speelsters. Elf spelers en speelsters worden direct geaccepteerd op basis van hun positie op de KNLTB-ranglijst van 31 juli. Via de kwalificatieronden, waaraan maximaal 32 spelers deelnemen, hebben nog vier spelers en speelsters de kans het hoofdtoernooi te bereiken. Een speler en een speelster worden via een wild card direct toegelaten tot het hoofdtoernooi. Een bijzonder element aan de Nationale Tennis Kampioenschappen is dat dit het enige A-toernooi is waar bij de heren in het hoofdtoernooi om drie gewonnen sets wordt gespeeld.

Dit jaar worden de Nationale Tennis Kampioenschappen voor de honderdste keer georganiseerd. In het kader van dit jubileum worden op zaterdag 18 augustus de oud nationaal kampioenen in het enkelspel gehuldigd.

In zowel het dames-, heren- als gemengddubbelspel komen 16 koppels uit in de strijd om de nationale titels.

De Nationale Tennis Kampioenschappen zijn op alle speeldagen gratis te bezoeken. Op maandag, dinsdag en woensdag beginnen de wedstrijden vanaf 12.00 uur. Van donderdag tot en met zaterdag wordt er vanaf 13.00 uur gespeeld. Op zaterdag 18 augustus wordt de damesfinale gespeeld en op zondag 19 augustus de herenfinale. De aanvang van de finale op zondag is om 12.00 uur.

Deel: ' Nationale Tennis Kampioenschappen 2001 in Goirle '
Lees ook