PERSBERICHT
HET TUINENDORP, HET SPAANS PAVILJOEN EN DE VERBORGEN TUINEN TOPPERS OP NATIONALE TUINBEURS

's-Hertogenbosch - TuinIdee "99 zal dit jaar meer dan ooit ten dienste staan aan de bezoeker van dit grootste tuinevenement van ons land. Want dat er veel belangstelling voor tuinieren is wisten we al. Maar tuinliefhebbers hebben meer dan ooit de behoefte aan deskundige informatie, inspiratie en advies op maat. Daarom zullen op TuinIdee niet alleen de nieuwste tuintrends en tuinthema "s te zien zijn maar zijn er speciale informatiepunten ingericht waar eenieder voor advies en informatie terecht kan. Maar ook op andere plekken, waaronder de ruim 80 voorbeeldtuinen, zal de informatievoorziening sterk uitgebreid worden, waardoor de getoonde tuinideeën direct vertaald kunnen worden naar de eigen tuin. TuinIdee "99 vindt plaats van 25 t/m 28 februari 1999 in de Brabanthallen te "s-Hertogenbosch. Een bezoek aan de beurs betekent de ideale start van het nieuwe tuinseizoen.

Het trendy Tuinendorp
In één van de hallen wordt een echt dorp gebouwd met verschillende typen huizen. Bij die huizen worden de kleinste, mooiste, maar ook de meest trendy voor- en achtertuinen en balkons getoond. Zo worden er een aantal kleine voortuinen in verschillende stijlen aange- legd en is er veel aandacht voor binnen en buiten. Klassieke stijlen zoals de Kolonialenstijl, de Cottagestijl en de Shakerstijl zijn de inspiratiebron voor een aantal bijzondere tuinen.

Het Spaans paviljoen
Spanje staat in 1999 centraal. En dat is niet zomaar, want de Europese tuinhistorie is in Spanje begonnen. Tot op de dag van vandaag kunnen in het Alhambra in Granada de Moorse tuinen bekeken worden. Maar om tuinen in de Moorse traditie te kunnen bewonderen kunt u ook naar TuinIdee "99, want daar worden een aantal prachtige binnentuinen gerealiseerd. Uiteraard zullen aanbieders van Spaanse tuinproducten en planten niet ontbreken. Ook kan men genieten van flamenco dans, tapas en typisch Spaanse drankjes.

Juwelen van tuinen
Kleur en licht zijn bepalend voor de sfeer van de speciaal voor de beurs ontworpen en aangelegde Tuinjuwelen. Bijzonder van architectuur, buitengewoon van sfeer, sprankelend en wisselend met hele duidelijke verwijzingen naar de sieraden die als uitgangspunt hebben gediend voor de totaal verschillende sfeertuinen.

De Verborgen Tuinen
Wonen en tuinieren hebben steeds meer met elkaar gemeen. Vanuit die filosofie is er aandacht voor de nieuwste tuintrends zoals de Cabannestijl en de Corsicaanse stijl. Maar ook alternatieve tuinen komen aan bod zoals de Zenstijl, de natuurlijke tuin en de nieuwste tuintrend: de gezonde tuin. En als men wil weten hoe onze tuinen er in het volgende millennium uit gaan zien dan moet u zeker een bezoek brengen aan de verborgen tuinen waar een tip van de sluier wordt opgelicht.

Paviljoen Exclusief tuinieren
Op een apart gedeelte van de beurs zijn aanbieders met de meest exclusieve tuin- producten zoals tuinhuizen, ornamenten, beeldende kunst, potterie, tuinmeubelen en decoraties bijeen gebracht. Maar ook hoveniers die zich richten op exclusieve tuinen tonen hier hun vakmanschap. De tuinliefhebber op zoek naar dat ene exclusieve product kan hier zijn hart ophalen.

Informatie en advies op maat
Aan het einde van dit millennium stapt TuinIdee al binnen in de 21e eeuw. Want alle bezoekers kunnen profiteren van de nieuwste communicatietechnieken en faciliteiten waardoor iedere bezoeker verrassend en "op maat" kan profiteren van TuinIdee. Informatie over bijbehorende producten en planten krijgt men 'uit de eerste hand' want het zijn de fabrikanten, kwekers en importeurs zelf die, naast hoveniers, op de beurs aanwezig zijn. Er zijn maar liefst 275 standhouders. Maar ook kan men advies krijgen over alle financiële aspecten van de tuin.

Uiteraard ontbreken de succesvolle activiteiten van voorgaande edities niet. Zo vindt er een wervelend lezingenprogramma plaats, worden er praktische demonstraties verzorgd en worden er spreekuren voor tuinontwerp, -aanleg en plantenadvies verzorgd. Kortom, als men het op TuinIdee niet vindt, vindt men het nergens.

TuinIdee '99 is donderdag 25 februari en vrijdag 26 februari geopend van
10.00 tot 22.00 uur. Zaterdag 27 en zondag 28 februari is de beurs te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt f. 17,50, kinderen van 4 tot 12 jaar betalen f. 10,00.

Deel: ' Nationale Tuinbeurs in Brabanthallen '
Lees ook