Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Hooge Mierde 10-06-2002 Persbericht 10 juni 2002

Brabant Zuid-Oost: Nationale vaardigheidsdagen politieruiters

Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2002 worden in het Brabantse Hooge Mierde de nationale vaardigheidsdagen voor politieruiters gehouden.

Zeven politieregios sturen minimaal één equipe naar Brabant om daar tijdens de vaardigheidsdagen hun kunnen te demonstreren en het op een sportieve hippische manier tegen elkaar op te nemen. In totaal hebben zich elf equipes voor de vaardigheidsdagen ingeschreven. De deelnemende regios zijn Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Amsterdam-Amstelland, Utrecht, Groningen, het Korps Landelijk Politiediensten (Boxtel, Woubrugge en Nunspeet) en uiteraard Brabant Zuid-Oost.

Programma
Op het programma staan dressuur- en springwedstrijden, de crosscountry en de politiedienstpaardproef. Op vrijdag 14 juni worden tussen 9.00 en 12.30 uur de dressuurwedstrijden gereden. De crosscountry, waarbij 18 natuurlijk gebouwde hindernissen overwonnen moeten worden, vindt plaats tussen 13.45 en 16.15 uur. Zaterdag 15 juni staan tussen 9.00 en 12.30 uur de proef met het politiepaard en tussen 13.30 en 16.00 uur het springen op het programma. Tijdens de politiedienstpaardproef laten ruiter en paard het verschil zien tussen een politiepaard en een gewoon sportpaard. In de pauze staat zaterdag een speciale demonstratie voor de bezoekers op het programma. Wat deze demonstratie precies inhoudt blijft een verrassing. Om 16.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats met aansluitend de parade, een optreden van de Politie Muziekvereniging Brabant Zuid-Oost en een slotwoord. Op het evenemententerrein is een promodorp ingericht en er staan enkele attracties voor de kinderen.

Bereikbaarheid
De politieruiterkampioenschappen vinden plaats op een terrein aan de Weelsedijk te Hooge Mierde. Het terrein ligt nabij de manege van Hooge Mierde. De toegang tot het evenement is gratis en er is volop parkeergelegenheid.

Organisatie
De politieregio Brabant Zuid-Oost is in 2002 de gastheer voor dit jaarlijks terugkerend evenement. Zij worden bij de organisatie ondersteund door de politieregios Haaglanden en Utrecht. Verder heeft de bereden brigade de expertise ingehuurd van de Stichting Kempische Ruiterdag, die een gedeelte van het hippische gebeuren zal organiseren. De nationale vaardigheidsdagen voor politieruiters zijn aangemeld bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Het reglement van de KNHS zal tijdens deze dagen worden nageleefd.

Op de internetsite www.politie.nl/Brabant-Zuid-Oost/ vindt u meer informatie over dit evenement.

Zoekwoorden:

Deel: ' Nationale vaardigheidsdagen politieruiters '
Lees ook