Nationale Vacaturebank lanceert Carrièrementors.nl


Werkend Nederland helpt werkzoekend Nederland via chatfunctie

AMSTERDAM, 20161004 -- Nationale Vacaturebank komt vandaag met een nieuwe online advies service voor werkzoekenden: Carrière Mentors. Op de website Carrièrementors.nl kan werkzoekend Nederland door middel van een chatfunctie persoonlijk advies krijgen over loopbaan en sollicitaties. Een team van 25 vrijwillige professionals heeft zich aan het nieuwe platform verbonden. Met de start van het platform is Nationale Vacaturebank de eerste vacaturesite die echte ervaringsdeskundigen inzet om werkzoekenden persoonlijk te helpen bij het vinden van een baan.

Veel werkzoekenden lopen namelijk vast in de zoektocht naar werk. 41 procent van werkzoekend Nederland geeft aan dat ze moeite heeft met het schrijven van een motivatiebrief. 26 procent vindt het lastig zichzelf op een professionele manier te presenteren en ook de zoektocht naar een passende vacature wordt als ingewikkeld ervaren (23%). Dit blijkt uit onderzoek van Nationale Vacaturebank onder ruim 500 werkzoekenden. Ingrid Spierts, Marketing Director Nationale Vacaturebank: “Werkzoekenden kunnen in hun zoektocht naar een baan persoonlijke hulp goed gebruiken. Vanuit die gedachte en dat het beste carrièreadvies vaak komt van iemand die net een aantal stappen verder is in zijn carrière, is de nieuwe service ontstaan. We zochten naar personen met waardevolle skills of expertise die aansluiten bij de verschillende behoeftes van werkzoekenden.”

Waardevol advies vanaf de werkvloer
”We zijn trots dat we al 25 Carrière Mentors hebben gevonden die zich vrijwillig inzetten om werkzoekenden te helpen in de zoektocht naar een nieuwe baan. Het is onze ambitie om het aantal Carrière Mentors te laten groeien en om werkend Nederland met werkzoekend Nederland te verbinden”, aldus Spierts. Annette Kremers als mentor betrokken bij Carrière Mentors: “Toen ik zelf nog werkzoekende was, miste ik iemand die ik hele specifieke vragen kon stellen over mijn persoonlijke situatie. Ik ben blij dat ik nu vanuit mijn eigen werkveld met de ervaring die ik heb opgedaan, iemand kan helpen.” 

Chatten met je mentor
Actief werkzoekenden kunnen op de website meteen zien wie van de mentors online is. Vervolgens kunnen ze via een chatfunctie persoonlijk advies krijgen op het gebied van onder meer het laten opvallen van je cv, de do’s en don’ts om persoonlijk over te komen of het aanpassen van je online imago. Bezoekers van de website kunnen ook gebruik maken van de Carrière Service van Nationale Vacaturebank. Deze service is op werkdagen van 9.00 tot 21.00 bereikbaar. Werkzoekenden kunnen chatten, mailen en bellen met de Carrière Service. Op Carrièrementors.nl bevindt zich ook een Carrière Wiki waarin veel gestelde vragen over solliciteren worden beantwoord.

Over NationaleVacaturebank.nl
NationaleVacaturebank.nl is zes jaar achtereenvolgend bij de Website van het Jaar Verkiezing gekozen tot favoriete carrièresite van Nederland en heeft momenteel een aanbod van meer dan 25.000 actuele vacatures voor alle functiegroepen, branches en regio’s. Momenteel staan er ruim 1.000.000 cv’s van werkzoekenden in de database. Nationale Vacaturebank doet er alles aan om werkzoekend Nederland te helpen aan de baan die écht bij hen past. Nederland werkt met Nationale Vacaturebank. Kijk voor meer informatie op www.Carrièrementors.nl


Deel: ' Nationale Vacaturebank lanceert Carrièrementors.nl '
Lees ook