Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: MO099
Datum: 3 mei 1999

Natuur en milieu activiteiten in mei

In de maand mei organiseert het Maassluise Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (NME) verschillende activiteiten om belangstellenden kennis te laten maken met natuur en milieu dicht bij huis. Zo is er op
15 mei een excursie langs de Nieuwe Waterweg, op 19 mei een cursus bloemschikken met wilde planten, op 26 mei een open bijenles, op 27 mei een cursus natuurvriendelijk tuinieren en op 29 mei een vogelexcursie naar het Oranjeplassengebied.

Excursie ecologische zone Nieuwe Waterweg Op zaterdag 15 mei is er een excursie door het recreatiegebied langs de Nieuwe Waterweg. Dit gebied wordt door de gemeente al jarenlang op natuurvriendelijke wijze beheerd. Het resultaat is een zeer gevarieerde flora en fauna die je zo dicht tegen de stad aan niet zo snel zou verwachten. In mei zijn hier bijvoorbeeld zeer veel verschillende kruidensoorten te vinden. Leo Bergwerff van de afdeling groenvoorziening van de gemeente kan hier boeiend over vertellen. De excursie start om 14.00 uur vanaf het NS-station Maassluis-West. Deelname is gratis en belangstellenden worden verzocht zich aan te melden bij het informatiecentrum in de hal van het stadhuis.

Bloemschikken met wilde planten
Op woensdag 19 mei geeft Leo Leichtenberg van Bloemsierkunst Flora in Maassluis een cursus bloemschikken met wilde planten. Belangstellenden kunnen hier leren hoe je met wilde bloemen een prachtig boeket kunt samenstellen en opmaken. De cursusavond wordt gegeven in het Centrum voor NME aan de Havenstraat 2d in Maassluis, aanvang 20.00 uur. Er kunnen maximaal 25 belangstellenden inschrijven. De kosten bedragen 10 gulden per persoon. Voor wilde bloemen wordt gezorgd, een mes en snoeischaar moet men zelf meenemen.

Informatie en aanmelding
In het informatiecentrum in de hal van het stadhuis is een folder verkrijgbaar met meer informatie over de verschillende natuur en milieu activiteiten in de meimaand. Hier kan men zich ook inschrijven voor deelname. Voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd, die in het informatiecentrum betaald kan worden. Belangstellenden kunnen zich beter tijdig aanmelden, want voor een paar activiteiten geldt een maximaal aantal deelnemers.

Laatste wijziging: 03 May 1999

Deel: ' Natuur en milieu activiteiten in Maassluis '
Lees ook