Gemeente Amersfoort

15e Natuur- en milieumarkt met Middeleeuwse activiteiten op Landgoed Schothorst

datum: 3 juni 2002

Op zondag 9 juni presenteren vijfentwintig natuur- en milieuorganisaties zich voor de vijftiende maal op landgoed Schothorst. Zij geven informatie over hun activiteiten, er is gelegenheid tot het stellen van vragen en er is van alles te koop op het gebied van natuur en milieu. Het vernieuwde Middeleeuws erf is ook open. Voor de kinderen zijn er het ontdekpad, de dieren in de knuffelweide, een verhalenvertelster, grabbelton, schminken en broodjes bakken. Daarnaast zijn er beoefenaars van diverse middeleeuwse beroepen zoals bandweven, wolspinnen en verven en beenbewerken. Er is veel muziek in de vorm van een dweilorkest en zangkoor.
De markt begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Markt
De diverse natuur- en milieuorganisaties leggen graag uit wat ze doen en waar men aan kan deelnemen. De Volkssterrenwacht is open met doorlopende informatie en demonstraties. De Bijenvereniging en tuindersvereniging De Breede Morgen zijn aanwezig met informatie, demonstratie en verkoop. Kinderboerderij De Vosheuvel is paraat met de voelkist voor cavia's en konijnen en ook Wijkbeheer is aanwezig op deze markt.
Het Centrum voor Natuur en Milieu is met een informatiestand aanwezig; daar is het dagprogramma te verkrijgen en de kunnen de kinderen een speuropdracht ophalen. De tentoonstelling Het hangt in de Lucht is geopend en op het nieuwe terras van het Centrum bent u welkom voor een hapje of een drankje.

Middeleeuws erf
Sinds april is het Middeleeuws erf uitgebreid met verschillende gebouwen waarin dieren onderdak hebben gekregen. Het gaat om dieren zoals die ook in de Middeleeuwen op boerderijen voorkwamen. De al bestaande Middeleeuwse boerderij is hiermee uitgebreid tot een gemengd bedrijf. Het Erf zal van juli tot september ook onderdeel uitmaken van het project Levende Historie dat zich evenals voorgaande jaren in de binnenstad van Amersfoort afspeelt.
De openingstijden voor het Middeleeuws erf zijn verruimd. In de maanden mei tot oktober is het Erf geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur én op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Deel: ' Natuur- en milieumarkt met Middeleeuwse activiteiten op Landgoed Sch.. '
Lees ook