Natuurkind, nieuwe duurzame weblog


een duurzame leefstijl en een natuurlijke leefomgeving

BAARN, 20070331 -- Natuurkind (www.natuurkind.nl) is de nieuwe weblog van Jolanda Pikkaart, freelance journaliste en schrijfster. Dagelijks is er nieuws over de natuur, een duurzame toekomst, en vooral kinderen en de natuur.

Jolanda Pikkaart over Natuurkind: "Tijdens het schrijven van teksten voor een grote natuurorganisatie, ontdekte ik dat jongeren steeds minder in de natuur komen. Ze besteden hun tijd liever aan de computer, de televisie of met chatten. Hoewel volwassenen steeds bewuster worden dat een duurzame levensstijl onze toekomst is, kan er nog veel veranderen. Natuurkind wil bijdragen aan de bewustwording van wat de natuur betekent voor ons, nu en in de toekomst. Het is niet voor niets dat de klimaatverandering nu bijna dagelijks in het nieuws is."

Door het melden van natuuractiviteiten probeert Natuurkind ouders en kinderen te bereiken om ze zo spelenderwijs weer in contact met de natuur te brengen. Nieuws over biologisch eten, natuurbeleving en duurzame oplossingen kunnen soms een andere kijk op het leven geven. Hoe klein dan ook, iedere stap richting de natuur draagt bij tot een groenere toekomst. Bezoekers kunnen op de site ook kiezen voor een RSS feed of zich aanmelden voor de wekelijkse nieuwsbrief, zodat ze op de hoogte blijven van natuurnieuws.

Met het lanceren van de weblog Natuurkind en haar artikelen en (internet)teksten voor groene of natuurorganisaties wil Jolanda Pikkaart bijdragen aan een duurzame toekomst.

Alleen publiceren is niet voldoende. Kinderen komen nog maar weinig in de natuur. Ze missen een echte natuurervaring zoals ruiken, proeven, voelen en luisteren naar de natuur. Daarom begeleidt Jolanda Pikkaart ook kinderen, jongeren in de natuur met het Bewaarde land. Tevens gaat zij een cursus natuurgids bij het IVN volgen om zo nog meer kinderen in contact te kunnen brengen met de natuur.

De natuur dat zijn wij: www.natuurkind.nl.


Deel: ' Natuurkind, nieuwe duurzame weblog '
Lees ook