Openbare Bibliotheek Oss

26 juni 2002

Natuurwezens gemaakt door Hanny van der Wijst in hobbyvitrine Bibliotheek Oss

Tot en met 27 augustus is er in de hobbyvitrine in de Bibliotheek Oss een kleine presentatie te zien van natuurwezens, gemaakt door Hanny van der Wijst uit Veghel. Uit de poppen blijkt een grote verbondenheid met bossen en de natuur.

Hanny van der Wijst
Ongeveer acht jaar geleden begon Hanny van der Wijst poppen te maken en de laatste vier jaar concentreert zij zich op natuurwezens, gemaakt van zelfhardende klei en geprepareerd stof. Vele boswandelingen hebben haar niet alleen bewust gemaakt van de schoonheid en de harmonie in de bossen, maar ook van de enorme verfijning en magie die erin schuil gaat.

Natuurwezens
In de loop der tijd ontwikkelden haar poppen zich tot natuurwezens die -tot haar eigen verbazing- ieder een eigen karakter bleken te hebben waarin mensen zich herkennen. Hanny van der Wijst beschouwt haar natuurwezens als spirituele creaties met aardse elementen. Haar motto luidt: "Laat u inspireren door de natuur en heb respect voor alles wat leeft." Zij hoopt dat mensen met het kijken naar haar werk net zoveel plezier beleven als zij heeft met het maken van de natuurwezens.

De natuurwezens van Hanny van der Wijst in de hobbyvitrine op de begane grond zijn tot en met 27 augustus a.s. gratis te bekijken tijdens openingsuren van de Bibliotheek Oss.

Zoekwoorden:

Deel: ' Natuurwezens in hobbyvitrine Bibliotheek Oss '
Lees ook