Cap Gemini


PERSBERICHT

IBM en Cap Gemini intensiveren samenwerking op gebied van middleware

Amsterdam, 13 januari 1999 -- IBM en Cap Gemini gaan nauwer samenwerken aan de ontwikkeling van IBM-middleware voor ´non-IBM platforms´, zoals HP, SUN en Windows NT. Hiermee wordt de in 1997 gesloten samenwerkings- overeenkomst tussen IBM en Cap Gemini verder uitgebreid.

In het kader van deze overeenkomst zal Cap Gemini in Utrecht een Center of Competence openen. Dit Center of Competence is gespecialiseerd in IBM's VisualAge applicatie-ontwikkelingstools. Klanten kunnen hier terecht voor software-ondersteuning op basis van VisualAge Generator en VisualAge for Java, zoals bijvoorbeeld prototype-ontwikkeling en applicatie-ontwikkeling. Jean-Paul Figer, Chief Technology Officer bij Cap Gemini, licht toe: "Klanten die hun bedrijf willen herstructureren, hebben behoefte aan krachtige, flexibele en open applicatie-ontwikkelingstools. De combinatie van IBM's VisualAge-tools en de specialistische services van Cap Gemini betekent voor onze klanten de best mogelijke oplossing."

Samenwerking sinds 1997

De oorspronkelijke samenwerkingsovereenkomst tussen IBM en Cap Gemini werd in juni 1997 gesloten. De achterliggende gedachte is grote klanten een breed scala van betrouwbare en geavanceerde IBM-middleware met bijbehorende services te kunnen bieden voor platforms zoals HP, Sun en Windows NT. Cap Gemini ondersteunt in heel Europa al klanten met haar expertise op het gebied van IBM's software voor transactieverwerking: MQ Series. In de toekomst zal Cap Gemini een zelfde service aanbieden voor IBM's ontwikkelproduct Component Broker.

Over VisualAge tools

VisualAge Generator is een tool waarmee in kort tijdsbestek schaalbare applicaties kunnen worden ontwikkeld voor de meest uiteenlopende werk- station-, midrange- en host-servers. Het product werkt met een vierde-generatietaal, ondersteunt Java-clients en webbrowsers en biedt toegang tot bestaande gegevens in zowel IBM databases als andere databases. IBM's VisualAge voor Java is een omgeving voor het ontwikkelen van Java-applicaties, -applets, -servlets en JavaBean-componenten. Met VisualAge voor Java kunnen Java-clients worden gekoppeld aan bestaande servergegevens, servertransacties en serverapplicaties. Daardoor kunnen programmeurs deze applicaties uitbreiden en geschikt maken voor Internet of intranet zonder dat het ontwikkelingstraject nogmaals moet worden doorlopen.

Over IBM Software

IBM had in 1997 een omzet in software van 12.8 miljard US dollar. Succesvolle producten van IBM Software zijn: DB2 Universal Database, CICS (Customer Information Control System), de VisualAge productfamilie en MQSeries. Daarnaast boekt IBM Software goede resultaten met haar zeer snelgroeiende dochter- ondernemingen Lotus en Tivoli.

Over Cap Gemini

Cap Gemini Group is een toonaangevende Europese dienstverlener in de markt voor managementconsulting en informatietechnologie. Het bedrijf is een kleine 30 jaar geleden opgericht en biedt werk aan circa 35.000 mensen in 15 Europese landen, de VS en het Verre Oosten. De voorlopige omzet over 1998 bedraagt 4 miljard dollar.

Over IBM Software

IBM had in 1997 een omzet in software van 12.8 miljard US dollar. Succesvolle producten van IBM Software zijn: DB2 Universal Database, CICS (Customer Information Control System), de VisualAge productfamilie en MQSeries. Daarnaast boekt IBM Software goede resultaten met haar zeer snelgroeiende dochter- ondernemingen Lotus en Tivoli. _________________________________________________________________

Noot aan de redactie:

Deel: ' Nauwer samenwerking IBM en Cap Gemini in middleware '
Lees ook