Ingezonden persbericht


Navigatie op hoger niveau met nieuwe MyGuide Exclusive Line: M.i.motion3318, M.i.motion4328 en highlight M.i.more4338

Zug, 4 maart 2008 - MyGuide, onderdeel van de Road Group, maakt vandaag bekend dat zijn nieuwe topproductlijn beschikbaar is: de MyGuide Exclusive Line. Toegang tot een draadloos lokaal netwerk, gentegreerde TMC (Traffic Message Channel) en synchronisatie met Outlook maken deze nieuwe generatie draagbare navigatietoestellen (PND's) tot de meest krachtige oplossingen op de weg. Terwijl Points of Interest met informatie op maat, de MyGuide Live Website en het entertainmentpakket zorgen voor een nieuwe navigatie-ervaring. De aanbevolen verkoopprijs ligt tussen de 199 en 3'349. De nieuwe productlijn is in de handel vanaf midden mei 2008.

MyGuide speelt in op de hoge eisen en behoeften van klanten met state-of-the-art technologie en ontwikkelingen. Dit vanuit een visie gericht op het realiseren van een gentegreerde navigatieoplossing die verder gaat dan louter 'richting aangeven'. 'Bij de ontwikkeling van nieuwe producten, streven wij ernaar een oplossing te vinden die aansluit op de levensstijl van onze klanten. Met MyGuide vinden zij niet alleen hun weg, maar hebben ze bovendien een oplossing bij de hand die ze op een discrete manier helpt om de informatie toegankelijk te maken die ze zoeken - waar, wanneer en omm wat voor gegevens het ook gaat', zei Ad Bastiaansen, CEO en medeoprichter van de Road Group Holding.

Belangrijkste kenmerken nieuwe MyGuide Exclusive Line 'De nieuwe productlijn is een complete oplossing: MyGuide biedt een efficinte combinatie van aantrekkelijk design en high-end technologie', legt Franz Walkembach, Directeur Product Marketing, uit.


* WiFi
De gentegreerde draadloze LAN-technologie maakt het klanten mogelijk hun PND te gebruiken om uitgebreid op internet te surfen zonder hun toevlucht te hoeven nemen tot extra apparaten. Met hun PND kunnen ze alle informatie zoeken die ze nodig hebben, of het nu in stadgidsen, de Wikipedia of een andere bron is. (Uitsluitend beschikbaar in de M.imore 4338).


* Gentegreerde TMC-module
Om bestuurders te voorzien van actuele reisinformatie, bijvoorbeeld over verkeersopstoppingen en alternatieve routes, zijn TMC-functies essentieel. Deze helpen effectief te navigeren. In de Exclusive Line is de TMC-antenne ingebouwd in de autolader. Draden op het dashboard worden vermeden, terwijl de ontvangstkwaliteit is gewaarborgd. Zo biedt MyGuide deze dienst op een zeer gemakkelijke manier aan. TMC-functies zijn beschikbaar in de M.i.motion4328 en in de highlight M.i.more4338.


* Downloaden van Outlook-contacten
Door hun Outlook-contacten te synchroniseren met de PND beschikken gebruikers altijd over hun complete database en kunnen ze hun weg vinden naar de gekozen contacten. Zakelijk, voor privdoeleinden of beide: ze hoeven niet meer met veel moeite de adressen in hun PND in te voeren - alle contactinformatie is al in het syssteem opgeslagen.


* MyGuide Life Website
De MyGuide Life Website biedt een uitgebreid scala van geavanceerde diensten en functionaliteit voor leden van MyGuide Life. Met de actuele informatie van MyGuide hoeven ze zich geen zorgen meer te maken over snelheidsradars; stadgidsen helpen de fijnste restaurants en beste voorstelling in de stad of extra verkeersinformatie te vinden; terwijl weersvoorspellingen voor droge voeten en veiligheid op de weg zorgen.


* Points of Interest (POI)
Alle soorten gebruikers kunnen eenvoudig de informatie die ze nodig hebben op hun personal navigation device (PND) laden, met behulp van de POI-opties. Of het nu om zakelijke informatie gaat of om de hipste winkel in de stad -- allerlei gegevens zijn beschikbaar en loodsen gebruikers op basis van hun behoeften naar de plaats van bestemming.


* Entertainment met muziek en beelden
Voor bestuurders is het aangenaam als ze onderweg hun eigen muziek kunnen beluisteren. Doordat het mogelijk is muziek in MP3-formaat op de PND te laden, hoeven ze geen MP3-speler meer mee te nemen. De stereohoofdtelefoon zorgt voor een goede geluidskwaliteit. Ook foto's kunnen op de PND worden gezet. Om op de PND digitale foto's te bekijken, hoeven gebruikers alleen maar de SD-kaart van de camera in de PND te doen. Op de PND 4328 en de PND 4338 kunnen zelfs video's bekeken worden.


* Handsfree telefoneren met Bluetooth en ingebouwde microfoon Via Bluetooth is het mogelijk verschillende mobiele telefoons te koppelen en hiermee handsfree te telefoneren. In het toestel is een microfoon van hoge kwaliteit ingebouwd. Deze zorgt voor een uitstekende geluidskwaliteit en voorkomt allerlei draden in de auto.


* Nieuwe gebruikersinterface
De nieuwe gebruikersinterface van MyGuide zorgt voor een aantrekkelijk uiterlijk. Het ontwerp hiervan sluit perfect aan op het nieuwe design van de behuizing. Er zijn twee gebruikersmodi, met handige functies.


* Verbeterde navigatie
Exclusive Line biedt navigatie-informatie op hoog niveau, met rijstrookindicatie, monumenten in 3D op de kaart en de mogelijkheid om tekst naar spraak om te zetten. Deze functies, gecombineerd met een smart-map zoommodus, zorgen voor uitstekende ondersteuning van de navigatie.


* Productdesign van hoge kwaliteit
Het design van de nieuwe Exclusive Line onderstreept de nieuwe manier waarop MyGuide navigatie benadert. De PND's zijn chique, slank en modieus. Het zijn niet alleen technische apparaten, maar ook lifestyle-accessoires. Met verwisselbare designframes kan de gebruiker zijn toestel aanpassen aan zijn persoonlijke smaak en in zijn eigen stijl navigeren. De speciale autohouder en de nieuwe verpakking in een zilveren metaalbox benadrukken de waarde die MyGuide hecht aan kwaliteit.


* Accu
Alle PND's kunnen worden opgeladen via USB en pc. De PND 4338 biedt bovendien een AC-adapter. Hiermee is het ook mogelijk de accu thuis op te laden, rechtstreeks via het elektriciteitsnet. In vergelijking met de andere toestellen biedt deze PND bovendien een extra uur gebruiksduur: in plaats van drie uur, levert het vier volle uren navigatietijd.


* Typenummer voor Exclusive Line:

* 'M.i.motion3318' voor de 3,5'. Deze ligt volgens planning midden mei 2008 in de winkels.
* 'M.i.motion4328' voor de 4,3'. Deze ligt volgens planning eind mei 2008 in de winkels.
* 'M.i.more4338' voor de 4,3' WiFi. Deze ligt volgens planning midden juni 2008 in de winkels.


* Geplande verkoopsgebieden:

* Europa, Midden-Oosten en Afrika

* Noord-Amerika

* Azi, in het bijzonder Australi, China, India


* Belangrijkste kenmerken PND

* Downloader voor Outlook-contacten

* Rijstrookindicatie

* 3D-weergave van monumenten op de kaart

* Omzetten van navigatie-informatie van tekst naar spraak
* Informatie over snelheidsradars

* Multimediatoepassingen

* Snelheidsalarm

* Interne TMC-module met antenne in de autolader
* Gentegreerd handsfree telefoneren met Bluetooth
* WiFi om met het internet te verbinden (voor 4338)
* Mini USB-interface voor aansluiting op de pc
* Oplader met mini-USB voor in de auto

* Kaart van West-Europa met de meest actuele informatie of van heel Europa (voor 4338)

Over MyGuide

MyGuide is een toonaangevende leverancier van innovatieve global location-based solutions, gebaseerd op gps-technologie. De onderneming bedient klanten in 43 landen op twee continenten (Europa en Azi) in 24 talen. Met een omzet van circa vijftig miljoen euro per jaar is MyGuide de nummer vijf op de Europese navigatiemarkt. Met name in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittanni is het merk sterk vertegenwoordigd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zug, Zwitserland.

MyGuide maakt deel uit van de ROAD Group, een investeringsmaatschappij die de krachten van complementaire hard- en softwarebedrijven en contentspecialisten bundelt en via de gezamenlijke ontwikkeling van geavanceerde gps-producten wil profiteren van de vele mogelijkheden die de huidige markt voor locatiegerichte oplossingen biedt. De groep beschikt over een aanzienlijk investeringsbudget ter ondersteuning van haar ambitieuze groei- en innovatieplannen.

Deel: ' Navigatie op hoger niveau met nieuwe MyGuide Exclusive Line M.i.mot.. '
Lees ook