Ingezonden persbericht


Persbericht

NAVTEQ Global LBS Challenge® 2010 breidt uit naar vijf regio's

De belangrijkste ontwerpwedstrijd voor location-based applicaties introduceert aparte competitie voor Zuid-Amerika en India naast EMEA, Noord-Amerika en APAC

Veldhoven, 12 augustus 2009 - NAVTEQ, de toonaangevende aanbieder van digitale kaarten, verkeer- en locatiegegevens voor ingebouwde, draagbare, draadloze en zakelijke oplossingen, breidt uit naar vijf regio's in de NAVTEQ Global LBS Challenge® (https://www.LBSChallenge.com) van 2010: Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA), Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Pacifisch Azië (APAC) en India. Registratie voor alle vijf de regio's is vanaf vandaag mogelijk.

De gegevens voor de eerste twee regio's zijn al beschikbaar:


- De registratieperiode voor EMEA eindigt op vrijdag 30 oktober 2009. De deadline voor het insturen van oplossingen is vrijdag 20 november 2009. De jurering en prijsuitreiking vinden plaats tijdens een door NAVTEQ georganiseerd evenement tijdens Mobile World Congress 2010 in Poble Espanyol in Barcelona op 14 februari 2010.
- De registratieperiode voor de regio Noord-Amerika loopt af op vrijdag 20 november 2009. Oplossingen moeten binnen zijn op vrijdag 8 januari 2010. De jurering en prijsuitreiking vinden plaats tijdens Where 2.0 (30 maart en 1 april 2010) in San Jose (CA), USA. NAVTEQ presenteert de winnaar na de openingsspreker van de avond op 30 maart 2010.

Details over de andere regio's volgen binnenkort op de NAVTEQ Global LBS Challenge website. De toevoeging dit jaar van wedstrijden specifiek voor de regio's India en Zuid-Amerika reflecteert de wereldwijde belangstelling voor location-based services. Daarnaast toont het de ambitie om innovatieve ideeën te creëren voor de snel groeiende community van mobile developers en industriële ondersteuning te bieden voor opkomende markten.

De NAVTEQ Global LBS Challenge van dit jaar introduceert ook nieuwe toepassingen om bredere deelname van ontwikkelaars te bevorderen. Daarnaast biedt het meer industriële exposure voor deelnemers.


- Deelnemers mogen pre-commerciële location-based applicaties toevoegen voor ieder platform en voor ieder apparaat, mits zij NAVTEQ-kaartgegevens gebruiken. Er zal technische ondersteuning worden gegeven aan platforms die door sponsors worden ondersteund en apparaten van verschillende aanbieders.
- Naast prijzen voor de vier applicaties met de hoogste scores in iedere regio, beloont NAVTEQ individuele applicaties met 'Best of'-vermeldingen in een diversiteit aan categorieën. Denk hierbij aan Best use of User Generated Content (UGC), Best Use of Location-Based Advertising, en Best Use of Pedestrian Content (zie regionale regels voor details).
- NAVTEQ houdt een wedstrijd ter afsluiting van de NAVTEQ Global LBS Challenge 2010 waarin de hoofdprijswinnaars van de vijf regionale competities het tegen elkaar opnemen in de strijd om de titel 'Global LBS Challenge Champion'. De vijf hoofdprijswinnaars strijden om de titel tijdens de internationale evaluatiemeeting van de European Satellite Navigation Competition (ESNC) die gehouden wordt van half tot eind september 2010.

De wereldwijde prijzenpot voor de wedstrijd van dit jaar begint met 6.7 miljoen dollar in cash en licenties en wordt naar verwachting nog hoger als de sponsorprijzen zijn vastgesteld.

Dit is het zevende jaar dat de NAVTEQ Global LBS Challenge gehouden wordt. Het is het belangrijkste evenement in de location-based services (LBS) industrie. Het nodigt applicatieontwerpers uit om innovatieve applicaties te bouwen voor apparaten die dynamische positioneringstechnologie en NAVTEQ®-kaarten gebruiken. De wereldwijde competitie wordt geleid door NAVTEQ Network for Developers(TM) (NN4D), NAVTEQ's wereldwijde community en het supportprogramma voor LBS-ontwikkelaars en zakenpartners. Meer dan 32% van de laatste halve finalisten hebben durfkapitaal ontvangen om hun commerciële applicaties te bouwen of te lanceren.

"Door de toevoeging van India en Zuid-Amerika als wedstrijdregio's en de uitbreiding van de regels zodat nu ook LBS-applicaties voor ieder platform en apparaat mogelijk zijn, verwachten we dat de 2010-editie van de Global LBS Challenge de beste location en context aware applicaties tot nu toe oplevert", zegt Marc Naddell, vice president partner en developer programs bij NAVTEQ. "We geloven dat het door de bredere focus van de wedstrijd, de hoeveelheid prijzen, de prijzenpot en de extra industriële exposure rondom de 'champion'-selectie een erg aantrekkelijke propositie is voor ontwerpers wereldwijd."

Voor meer informatie over de wedstrijd van dit jaar, kijk op de nieuwe Global LBS Challenge website: https://www.LBSChallenge.com.

Deel: ' NAVTEQ Global LBS Challenge® 2010 breidt uit naar vijf regio's '


Lees ook