Verpleeghuiszorg Vivium Zorggroep branchevertegenwoordiger NBSA 2015


Vivium Zorggroep zondag 16 augustus 2015 om 12:55 uur te zien op RTL7 bij de Succesfactor.

NAARDEN, 20150814 -- De ondernemersgeest van Vivium Zorggroep op het gebied van verpleeghuiszorg voor mensen met dementie is branchewinnaar geworden in de sector verpleeghuiszorg. Hierdoor is Vivium vertegenwoordiger van de verpleeghuissector voor de jaarlijkse ondernemersprijs, de Nationale Business Succes Award (NBSA) 2015. Het is dit jaar voor het eerst dat de verpleeghuissector hieraan meedoet.

De nominatiecommissie ziet een vooruitstrevende onderneming in Vivium Zorggroep die de afgelopen jaren succes heeft weten te boeken binnen de verpleeghuiszorg voor mensen met dementie.                                              

“We vinden het een eer om deze waardering te krijgen voor ons ondernemerschap en op deze manier de verpleeghuisbranche te kunnen vertegenwoordigen”, zegt Mariette Keijser, Raad van Bestuur van Vivium zorggroep.

Oordeel Nominatiecommissie:
Volgens de nominatiecommissie vallen bij Vivium drie dingen op:

De visie op verpleeghuiszorg; ‘Een nieuw thuis voor mensen met dementie’. Een goed voorbeeld hiervan is De Hogeweyk, een Vivium locatie waar 152 dementerende ouderen op een unieke wijze worden verzorgd. Bewoners worden vanuit hun persoonlijke behoeften en voorkeuren benaderd en niet vanuit zorgbehoefte. Nadruk lig op wat bewoners nog wél kunnen en hoe ze zo ´gewoon´ en prettig mogelijk hun leven kunnen leiden, in hun eigen leefstijl.

Het meetbaar én overdraagbaar maken van deze visie door de, in samenwerking met CEANconsulting ontwikkelde, ‘Meetlat’. Met dit praktische hulpmiddel kunnen alle aspecten van de visie namelijk getoetst én ingezet worden binnen andere zorglocaties.

Het ‘vermarkten’ van deze visie door het aparte bedrijfsonderdeel ‘Be’. Door advisering, ondersteuning, rondleidingen, presentaties, seminars en workshops maken zorgcollega’s uit de hele wereld kennis met de verpleeghuiszorgvisie en wordt ´een nieuw thuis voor mensen met dementie´ ook voor anderen bereikbaar.

Op basis van deze aspecten is Vivium zorggroep uitgeroepen als vertegenwoordiger van de Verpleeghuisbranche. Vivium dingt hierdoor mee naar de Nationale Business Succes Award 2015. De Hogeweyk van Vivium is bij het RTL7 TV programma De Succesfactor te zien op zondag 16 augustus 2015 om 12:55 uur

Over de Nationale Business Succes Award 
Sinds 2011 nomineert de Nationale Business Succes Award op basis van strenge selectiecriteria jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches. Een onafhankelijke vakjury reikt vervolgens eens per jaar de Succes Awards uit aan de genomineerde bedrijven die volgens hen een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award, (2015) inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks te volgen op RTL 7, zondag 12:55 uur tot einde 2015. De conceptgerechtigde van de Nationale TV Succes Award is TV Media Partners.

De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, toegankelijk voor alle gezonde ondernemingen.


Deel: ' NBSA prijst verpleeghuiszorg Vivium Zorggroep '
Lees ook