Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NCM kiest webMethods om integratieplatform te leveren voor ondernemingsbrede integratie-initiatieven

Integratieplatform moet interne bedrijfsprocessen stroomlijnen en nieuwe diensten voor klanten ondersteunen

Amsterdam - 23 augustus 2001 - webMethods (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende leverancier van integratiesoftware, maakt bekend dat NCM, een grote internationale kredietverzekeraar en leverancier van debiteureninformatie, webMethods heeft gekozen als ondernemingsbrede integratie-backbone om binnen de onderneming applicaties te koppelen en bedrijfsprocessen te stroomlijnen en om buiten het bedrijf met belangrijke klanten te integreren.

NCM zal het webMethods integratieplatform inzetten voor verschillende ondernemingsbrede initiatieven. In oktober van dit jaar rondt NCM een project af waarbij de systemen van de afdeling kredietverzekering worden gekoppeld met de systemen van de incassoafdeling. Door de applicaties binnen de onderneming te integreren, zal NCM de operationele efficiency vergroten, de gegevensstromen tussen afdelingen verbeteren en de dienstverlening aan klanten nog verder uitbreiden.

Later dit jaar introduceert NCM een nieuw softwarepakket voor klanten, waarmee zij vanuit hun eigen financiële softwarepakket direct via het internet toegang kunnen krijgen tot de credit management diensten van NCM. Klanten zullen dan onder meer in staat zijn om te lang openstaande facturen direct uit te besteden bij de incasso-business unit van NCM en om kredietverzekeringen af te sluiten voor bepaalde orders.

NCM maakt was via haar dochteronderneming eCredible al eerder bekend met webMethods-technologie. eCredible levert on line credit management diensten, waaronder volledig geautomatiseerde klantenregistratie, kredietcontroles, monitoring van openstaande betalingen, aanmaningen, incasso, beveiliging van webtransacties en de eCredible Payment Guarantee®. eCredible gebruikt het webMethods-integratieplatform om via internet verbinding te maken met klanten en om contact te kunnen maken met de debiteurendatabase en kredietverzekeringssystemen van NCM. Door deze koppeling zijn de klanten van eCredible in staat om tijdens een on line transactie de kredietwaardigheid van afnemers te controleren en eventueel een kredietverzekering af te sluiten.

Neil Anderson, director of IT Services van NCM, verklaart de keuze voor webMethods: "webMethods' producten hebben zich bij eCredible in de praktijk bewezen. Voor ons was de beslissing om webMethods ondernemingsbreed als integratieplatform in te zetten dan ook snel genomen. Dankzij webMethods kunnen wij de efficiency binnen het bedrijf vergroten en onze diensten beter voor onze klanten ontsluiten, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om met NCM zaken te doen."

"Als 'old economy' bedrijf laat NCM vele 'new economy' spelers achter zich voor wat betreft hun internetvisie. De manier waarop NCM internet- en integratietechnologie inzet om haar bedrijfsprocessen te stroomlijnen en een betere dienstverlening aan klanten te realiseren, draagt zeker bij aan een sterkere concurrentiepositie voor het bedrijf," zegt Laurie Mascott, vice president EMEA van webMethods. "Wij zijn er trots op dat NCM het webMethods integratieplatform heeft gekozen voor haar ondernemingsbrede integratie-initiatieven, en zien er naar uit om bij te dragen aan nieuwe diensten en een betere service voor NCM's klanten."

Over NCM

NCM is één van de grootste internationale kredietverzekeraars met het hoofdkantoor in Amsterdam. NCM heeft vestigingen en deelnemingen in België, Canada, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Japan, Maleisië, Noorwegen, Spanje, de Verenigde Staten en Zweden. NCM is opgericht in 1925 en inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met ruim 1600 werknemers. In 2000 behaalde NCM een groepsomzet van 501 miljoen euro. De grootste aandeelhouder is Swiss Re, een 'triple A' onderneming en één van de grootste herverzekeraars van de wereld. NCM biedt credit management oplossingen voor 17,000 klanten in verschillende marktsegmenten, van kleine bedrijven tot grote multinationals. De totale waarde van de door NCM verzekerde zakelijke transacties bedraagt 172 miljard euro. De oplossingen variëren van een kredietverzekering op maat tot het leveren van debiteureninformatie, factoring, garanties ( bonds), incasso en informatie over branches en markten.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Deze koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 625 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com.

Contactpersonen:

Jill Latta
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
jlatta@webmethods.com

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
annemieke@footprint.nl

Deel: ' NCM kiest webMethods om integratieplatform te leveren '
Lees ook