NCRV

NCRV brengt nieuw dagelijks programma 'Man bijt hond'

Man bijt hond

Uitzendingen:
vanaf maandag 30 augustus 1999
NCRV Nederland 1

Op 30 augustus start de NCRV met het nieuwe dagelijkse programma 'Man bijt hond'. Het is een licht informatief programma met een eigenzinnige kijk op de actualiteit en het leven van alle dag, waarin de gewone Nederlander centraal staat. Het programma bestaat uit korte actuele reportages en een aantal vaste rubrieken. Het programma heeft geen presentator, maar een grafisch 'hondje' dat de rubrieken met elkaar verbindt.

'Man bijt hond' is een formule die de NCRV heeft gekocht van de Belgische tv-producent Woestijnvis. In België is 'Man bijt hond' een groot succes. De NCRV heeft de formule overgenomen en er een Nederlandse versie van gemaakt.

Het programma heeft een positieve inslag. Naast het journaal waarin oorlog, doodslag en brand de boventoon voeren, laat 'Man bijt hond' een totaal andere kant zien van de actualiteit. Als bijvoorbeeld alle boeren in Brussel gaan staken, dan wil 'Man bijt hond' weten wie er op de boerderij voor de koeien zorgt. 'Man bijt hond' geeft een brede relativerende kijk op de actualiteit en op Nederland.

'Man bijt hond' staat onder eindredactie van Marlou Wens en wordt binnen de NCRV gemaakt.

Deel: ' NCRV brengt nieuw dagelijks programma 'Man bijt hond' '
Lees ook