Gemeente Amsterdam


---
|
NDSM-werf kan van start als broedplaats met Kinetisch Noord

Zie ook

NDSM Werf

NDSM-werf kan van start als broedplaats met Kinetisch Noord

Het college van B&W heeft ingestemd met een krediet van ruim vier miljoen euro waarmee het casco van de Cultuurloods en de Docklandshal op de NDSM-werf kunnen worden hersteld. Renovatie van beide hallen is niet alleen van belang voor de uitvoering van het plan zelf; ook de financile haalbaarheid is op deze renovatie gebaseerd. Daarnaast zal de gemeente een huurbijdrage van maximaal 425.700 aan de Stichting Kinetisch Noord verstrekken. Deze bijdrage geldt voor de periode van 1 januari 2003 tot 1 januari 2006 en is bedoeld om de periode waarin de beide hallen nog niet volledig verhuurd zijn, te overbruggen.

Bedrijfsplan Kinetisch Noord
Kinetisch Noord heeft vandaag (donderdag 27 juni) haar plannen voor de NDSM-werf gepresenteerd. Het bedrijfsplan is tot stand gekomen in samenwerking met het stadsdeel Amsterdam-Noord. Het plan is vanmiddag in ontvangst genomen door Duco Stadig (wethouder Stedelijke Ontwikkeling) en Marijke van Schendelen (voorzitter Dagelijks Bestuur stadsdeel Amsterdam-Noord). De huurcontracten worden na het zomerreces getekend.
Het bedrijfsplan is een verdere uitwerking van het plan van aanpak dat Kinetisch Noord in december 2001 afrondde. De voormalige scheepswerf zal worden omgetoverd tot multidisciplinaire cultuurwerf: een experimenteerplek voor theater- en filmmakers, muzikanten, beeldend kunstenaars, ambachtslieden en kleine ondernemers, met ook ruimte voor grote, publiekstrekkende evenementen. Uiteindelijk zal er een uitgebreid aanbod van kunst en cultuur komen, van zowel experimenteel, subcultureel als van meer bekende gezelschappen voor een breed publiek. Er komen ateliers, werkplaatsen, film- en theaterzalen, een manifestatieplein, horeca, een evenementenplein en een jongerencluster met een skatebaan genitieerd door jongeren zelf. De broedplaats heeft een oppervlak van ruim 30.000 m (bruto vloeroppervlak). Er zijn inmiddels al 150 kunstenaars in de hallen werkzaam.

Lokatie Fest
Van 28 t/m 30 juni zijn op de NDSM-werf voorstellingen tijdens het Lokatie Fest: Theatergroep Groen IJs met 'Onegin' (28, 29 en 30 juni om 21.00 uur) en Paradise Garden Productions met 'Finito la Comedia' (28, 29 en 30 juni om 22.00 uur).
Meer informatie over het programma tijdens Lokatie Fest is te vinden op www.ndsm.nl of op telefoonnummer 06-10705126.

Amsterdam, 27 juni 2002 Paul van Yperen

^


-

gemeente Amsterdam - 28-06-2002

Deel: ' NDSM-werf kan van start als broedplaats met Kinetisch Noord '
Lees ook