Ingezonden persbericht

Verhoogde productiviteit terwijl de ogen worden ontzien

NEC-Mitsubishi integreert LiquidView in LCD-monitoren
- Afmeting van iconen en woorden zelf te bepalen
Hoofddorp, 20 augustus 2001 - Eindelijk is de nieuwe, grotere LCD-monitor met hoge resolutie geïnstalleerd op de werkplek. De computer en het besturingssysteem zijn geïnstalleerd en de werkzaamheden kunnen beginnen. De hoge resolutie van bijvoorbeeld 1600 x 1200 pixels biedt een uitstekende grafische weergave zonder dat men continu van boven naar beneden hoeft te 'scrollen'. Iedere gebruiker wenst echter af en toe dat iconen, pulldown-menu's, snelkoppelingen en de woorden in de diverse menu's op de Windows-desktop of Windows-applicaties wat groter zouden zijn. Navigatie of opdrachten kunnen zo sneller worden uitgevoerd. De LiquidView-software biedt deze mogelijkheden voor schaalbaarheid. Beeldschermen hoeven op basis van deze software niet langer een vast aantal 'points per inch' (ppi) weer te geven, waardoor lettertypen (bijvoorbeeld het standaardlettertype Times New Roman 12) en iconen kleiner worden bij 'natuurlijke' hoge resoluties. NEC-Mitsubishi voorziet haar LCD-monitoren van deze veelzijdige software.

Met LiquidView introduceert de ontwikkelaar van de beroemde Pivot-software, het Amerikaanse softwarebedrijf Portrait Displays, een oplossing voor het op maat maken van fonts, iconen etc. bij Windows-applicaties. NEC-Mitsubishi Electronics Display is het eerste bedrijf dat de nieuwe softwareoplossing integreert in haar producten en op de markt brengt. Na de zomer zullen enkele hoge resolutie LCD-monitoren worden uitgerust met LiquidView.

De LiquidView-software wordt ondersteund door Windows 9x, ME en 2000. De gebruiker kan hiermee zowel iconen, snelkoppelingen en woorden op de desktop, als pulldown-menu's dan wel iconen en tekst binnen applicaties schalen naar de gewenste grootte. Tegelijkertijd wordt de huidige schermresolutie (SXGA, SXGA+, UXGA of QXGA) behouden. Dit heeft als effect dat de juiste elementen van het beeld groter worden weergegeven, terwijl nog steeds kan worden gewerkt met de maximale resolutie voor een gedetailleerde weergave. Beeldschermen waarvan de ppi-waarde de 115 overschrijdt zouden gebruik moeten maken van LiquidView. Onafhankelijk hiervan vergroot LiquidView bovendien de snelheid van de muis.

Deze revolutionaire software is geschikt voor diverse toepassingen waaronder Desktop-Publishing (DTP), Web-Design, CAD/CAM/CAE en kantoorapplicaties. Door gebruik ervan worden niet alleen de ogen beschermd, maar wordt ook de productiviteit vergroot. De gebruiker van LiquidView is niet afhankelijk van de basismogelijkheden voor schaalbaarheid die Windows biedt, maar profiteert van een optimale leesbaarheid, zelfs op het hoogste resolutieniveau. Het gebruik van de software is zeer eenvoudig. Met één muisklik worden iconen, pulldown-menu's en woorden groter en beter leesbaar.

NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp.
De Japanse joint venture voor monitoren NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp. (NMV) werd op 18 januari 2000 opgericht in Tokio en is operationeel vanaf 1 april 2000. In Europa en de Verenigde Staten ging dit samenwerkingsverband op 1 juli 2000 van start onder de naam NEC-Mitsubishi Electronics Display (NMD). Het doel van de joint venture is het gezamenlijk bedienen van de markt voor monitoren en het bundelen van de krachten op het gebied van technische knowhow om zo de markt optimaal van dienst te zijn. Onder de nieuwe naam NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp. (NMV) wil de organisatie een eigen, sterke plaats veroveren tussen de grootste mondiale spelers in deze sector. Dat is mogelijk dankzij een versterkte concurrentiekracht en een steviger focus op innovatieve technologieën en verhoogde efficiency. Het managementteam bestaat uit vertegenwoordigers van beide organisaties. President en CEO is Yoshi Takayama, Executive Vice-President en COO is Nobuyoshi Yamazaki. NMV biedt wereldwijd werk aan meer dan 2.400 mensen.

Voor meer persinformatie:
NEC-Mitsubishi Electronics Display-Benelux
Lonneke van der Horst
Antareslaan 65
2132 JE HOOFDDORP
Telefoon: +31 (0)23 5548 468
Fax: +31 (0)23 5548 447
E-mail: lonneke.horst@nl.nmvs.com

Lammers van Toorenburg PR
Maike Heunks
Kosterijland 5
3981 AJ BUNNIK
Telefoon: +31 (0)30 6565 070
Fax: +31 (0)30 6565 473
E-mail: maike@lvtpr.nl

Deel: ' NEC-Mitsubishi integreert LiquidView in LCD-monitoren '
Lees ook