NEBAS

Nederland Europees Kampioen rolstoeldansen

Arnhem, 14 oktober 2001- Nederland heeft zijn favorieten rol op het EK rolstoeldansen waar gemaakt. Het regerend Nederlandse Kampioenen paar Ed van der Vall en Sandra Kuipers hebben in een van spanning kolkend sportcentrum Papendal de Europese top afgetroefd op het onderdeel ballroom. In de dansen Engelse Wals, Tango, Weense Wals, Slow Foxtrot en Quickstep waren de staande partner Van der Vall en de rolstoelpartner Kuipers de allerbeste. Voor Nederland een prachtige afsluiting van een bijzonder EK. Niet alleen omdat het voor het eerst in Nederland plaatsvond maar omdat deze nieuwe Paralympische sport gelijktijdig en volledig geïntegreerd heeft plaatsgevonden met het Holland Masters voor valide dansers maakte het een mijlpaal in de Nederlands danssport.

Hoog niveau
Er werd door Nederland op een hoog niveau gesport. In drie van de vier finale's waren telkens twee Nederlandse paren terug te vinden. Een opmerkelijke rol was weggelegd voor broer en zus Mark en Nienke Leenman. Zij wisten op hun eerste internationale optreden op allebei de onderdelen tot de finales door te dringen. Chef coach Mark Blanker was onder de indruk van de prestaties van zijn team: 'Er is op een hoog niveau gepresteerd. Niet alleen hebben al onze rolstoeldansers zich tussen de 58 Europese toppers uitstekend staande weten te houden, de meesten hebben in de finale's gewoon om de nummer 1 positie gestreden'.

Resulaten Nederlandse deelnemers

Klasse II
Ballroom

1. Sandra Kuipers (Rotterdam) / Ed vd Vall (Leiden) 6. Nienke Leenman (Oss) / Mark Leenman (Oss)
9. Suzanne v Beljouw (St. Oedenrode) / Frank v kempen (Haren) Latijns Amerikaans

2. Sandra Kuipers (Rotterdam) / Ed vd Vall (Leiden) 6. Nienke Leenman (Oss) / Mark Leenman (Oss)
11. Suzanne v Beljouw (St. Oedenrode)/ Frank v Kempen (Haren)

Klasse I
Ballroom
5. Silvia Burgers (Baarle) / Paul Francken (Wageningen) 6. Patricia Pijl (Barendrecht) / Peter Uri (Spijkenisse) 8. Frienanne vd Meeren (Eindhoven) / Bart Wouters (Nuenen) Latijns Amerikaans
8. Silvia Burgers (Baarle) / Paul Francken (Wageningen) 10. Patricia Pijl (Barendrecht) / Peter Uri (Spijkenisse) 11. Frienanne vd Meeren (Eindhoven) / Bart Wouters (Nuenen)


---

Voor meer informatie

NebasNsg, Ronald van Vliet

030 - 659 73 00 of 06 - 225 235 13 of r.van.vliet@nebas.nl of kijk op www.paralympic.org of www.srnsite.nl.

14 okt 01 12:24

Zoekwoorden:

Deel: ' Nederland Europees Kampioen rolstoeldansen '
Lees ook