Van Hulzen pr adviseurs


De Nederlandse Hartstichting initieert de Nederlandse Hartstocht
Nederland loopt zich fit op Wereld Hartdag, 30 september 2001

Den Haag, 30 juli 2001 , 31 juli 2001 - De Nederlandse Hartstichting organiseert op 30 september 2001, in het kader van Wereld Hartdag, de Nederlandse Hartstocht. Dit is een fitloop voor iedereen: jong en oud, sporters en niet-sporters. De Nederlandse Hartstocht wordt in meer dan 80 gemeenten gehouden. De Hartstichting verwacht dat meer dan 8.000 mensen zullen deelnemen. Op Wereld Hartdag wordt mondiaal aandacht besteed aan het probleem van hart- en vaatziekten. Jaarlijks overlijden hieraan wereldwijd bijna 16 miljoen mensen.

Lopen voor jezelf en anderen
De Nederlandse Hartstocht is een initiatief om zoveel mogelijk mensen aan te zetten tot een gezonde leefstijl en meer beweging. Daarnaast is het een sponsorloop, waarbij de opbrengst wordt ingezet voor de financiering van nieuwe projecten op het gebied van beweging en gezondheid. Kortom, men loopt voor de eigen gezondheid en voor die van anderen.

Fitlopen
Fitlopen is een laagdrempelige activiteit en daarom zeer geschikt voor jong en oud, getraind of ongeoefend. Bij fitlopen loopt men individueel of onder deskundige begeleiding in een stevige wandelpas, afgewisseld met allerlei rek-, strek- en tempo-oefeningen.

Organisatie
De Nederlandse Hartstocht is een initiatief van de Hartstichting en komt tot stand met medewerking van sport- en gezondheidscentra, fysiotherapeutische centra en wandelgroepen verbonden aan de EFAA (European Fitness and Aerobic Association) en het NOC*NSF. De Nederlandse Hartstocht wordt gesponsord door Becel en Spa.

Kijk voor meer informatie op www.hartstichting.nl of neem contact op met:
Ruud Nannes, Nederlandse Hartstichting, telefoon: 070 - 315 55 55 Coby van Houdt/Lex van Horssen, Van Hulzen Public Relations Adviseurs, telefoon: 071 - 560 20 60

Bijgevoegd factsheets:

1) Fitlopen

2) Wereld Hartdag

3) Nederlandse Hartstichting

De Nederlandse Hartstichting is de drijvende kracht bij het terugdringen van hart- en vaatziekten, waaronder beroerte, zodat deze niet langer de grootste oorzaak zijn van vroegtijdige sterfte en invaliditeit. Dit doet zij door wetenschappelijk onderzoek te stimuleren, de kwaliteit van patiëntenzorg te verbeteren en voorlichting te geven over een gezonde leefstijl. Voor het realiseren hiervan is de Hartstichting volledig afhankelijk van bijdragen uit de Nederlandse samenleving.

Deel: ' Nederland loopt zich fit op Wereld Hartdag '
Lees ook