STICHTING NEDERLAND SCHOON


PERSINFORMATIE

Nederland schoner met scouts op 29 maart

Leusden/Den Haag, 24 maart 2003 -- Zaterdag 29 maart maken duizenden Scouts in honderden Nederlandse gemeenten hun woon- en leefomgeving schoon. Dit in het kader van de jaarlijkse Nationale Scoutingdag, die dit keer in het teken staat van Stichting Nederland Schoon. De landelijke start van de schoonmaakactie BuitenGewoonActief vindt plaats om 14.00 uur in Bergen op Zoom, tijdens de jaarlijkse Bergen op Schoondag. Het startsein voor de actie wordt gegeven door mevrouw Marielle van Aggelen, directeur Stichting Nederland Schoon en milieuwethouder Leo Withagen van de gemeente Bergen op Zoom.

De landelijke schoonmaakactie is een initiatief van de Stichting Nederland Schoon, de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij en Scouting Nederland. Met de actie vragen deze organisaties aandacht voor de zwerfafvalproblematiek in ons land. De actie van Scouting Nederland sluit aan bij de landelijke aanpak van Stichting Nederland Schoon, onder het motto: Met hetzelfde gemak gooi je t in de afvalbak.'

In Bergen op Zoom doen alle zes plaatselijke Scoutinggroepen aan de schoonmaakactie mee. In totaal steken zaterdag in deze gemeente ruim 300 Scoutingjongeren de handen uit de mouwen voor een schone, veilige en leefbare omgeving. Daarnaast doen nog 1000 andere deelnemers mee aan de schoonmaakactie in Bergen op Zoom, waaronder de leerlingen van tien basisscholen en leden van verschillende bewonersorganisaties. Na een gezamenlijk lied van de Bevers - de allerjongste Scouts in de leeftijd van vijf tot en met zeven jaar - van de Menno van Coehoorngroep uit Bergen op Zoom en bewoners uit de wijk Fort-Zeekant, gaan kinderen en volwassenen met vuilniszak en handschoenen aan op pad om de omgeving te ontdoen van het zwerfafval.

Noot aan de redactie:

Deel: ' Nederland schoner met scouts '
Lees ook