Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Nederland steunt toeristische ontwikkeling omgeving Brionplein Willemstad

Een persbericht bij het onderwerp Nederlands beleid 25 september 2001
Nederland heeft bijna 10 miljoen Antilliaanse gulden (bijna 14 miljoen Nederlandse gulden) uitgetrokken voor het opnieuw inrichten van de omgeving van het Brionplein in Willemstad, Curaçao. Staatssecretaris Gijs de Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft de eerste fase van het project definitief goedgekeurd. Daarbij gaat het om het opnieuw inrichten van het Molenplein en de Rialtostraat. Er worden nieuwe bestrating, rijbanen en parkeerplaatsen aangelegd. Ook komen er nieuwe voorzieningen voor waterleiding, afwatering en riolering, telecommunicatie en elektriciteit, straatverlichting en beplanting. In een later stadium zal De Vries de tweede en de derde fase van het project beoordelen, die gaan over het opnieuw inrichten van de Sebastopolstraat en omstreken en van de Pater Eeuwensweg-Oost.
Sinds de aanleg van de megapier komt een grote stroom toeristen te voet langs het Brionplein en omgeving naar het centrum van Otrobanda en Punda. De wegen zijn daar echter niet berekend op het drukke verkeer en niet veilig genoeg voor voetgangers. Ook is de omgeving niet aantrekkelijk om te zien. De riolering, afwatering, waterleiding en elektriciteit zijn sterk verouderd en er zijn te weinig parkeerplaatsen.
Het opknappen van de omgeving van het Brionplein past in het Meerjarig Economisch Programma van Curaçao. Dit plan is bedoeld om verschillende economische sectoren nieuw leven in te blazen, waaronder het toerisme. De Curaçaose overheid ziet het niet als haar taak te investeren in toeristische producten (dat is een taak van ondernemers), maar wel wil Curaçao de randvoorwaarden scheppen voor private investeringen. Publieke en private investeringen samen moeten het toerisme een impuls geven. Bovendien bieden de werkzaamheden werkgelegenheid aan de bedrijven die het project uitvoeren.

Deel: ' Nederland steunt ontwikkeling omgeving Brionplein Willemstad '
Lees ook