KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie---

Nederland titelverdediger op EK Ponyvierspannen

7-6-2002

Chef dequipe Hans Ditzel heeft de namen van de Nederlandse menners bekend gemaakt die deelnemen aan het Europees Kampioenschap voor ponyvierspannen in Sandringham. Aart van de Kamp (Putten), Pjotr van der Heijden (Kootwijk), John van Dorresteijn (Soest), Paul van Riet (Riethoven), Yvonne Houten (Maastricht) en Bert van Lent (Zuid-Beyerland) zullen van 28 t/m 30 juni deelnemen aan de vierde editie van dit Europees Kampioenschap. Na de veterinaire keuring op 27 juni wordt bekend gemaakt welke drie deelnemers onze gouden teammedaille gaan verdedigen.

Nederland was de afgelopen jaren zeer succesvol tijdens de Europese Kampioenschappen. De laatste keer in het Franse Saumur (1999) won Nederland de gouden teammedaille. Individueel zilver was voor Aart van der Kamp, terwijl Pjotr Van der Heyden individueel brons won. In 1997 won Nederland teamzilver en wisselden Van der Kamp en Van der Heyden stuivertje. Brons was nu voor Van der Kamp, terwijl het individuele zilver voor Van der Heyden was. Ook in 1995, de eerste editie van het EK, was de zilveren teammedaille voor ons land.

Het Europees kampioenschap vindt plaats op de landerijen rondom Sandringham Estate, het buitenhuis van Prins Philip en Hare Majesteit de Koningin van Engeland. In 1985 werd daar het Wereldkampioenschap voor tweespannen verreden. Tijdens het Europees kampioenschap wordt er tevens een nationale menwedstrijd verreden. Meer informatie over het EK vindt u op www.sandringhamdriving.co.uk.

Bron: KNHS / Christa van Duin

Zoekwoorden:

Deel: ' Nederland titelverdediger op EK Ponyvierspannen '
Lees ook