NED. BOND VOOR AANGEPAST SPORTEN

Nederland zeilt naar Paralympische Spelen Sydney 2000

Bunnik, 2 december 1999 - De NEBAS, de Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten, heeft het zeil team genomineerd voor de Paralympics van Sydney 2000. Het onderdeel zeilen wordt voor het eerst een officiële sport op de Paralympische Spelen. Een onderdeel waar Nederland in de Sonar-klasse hoge ogen gaat gooien. Udo Hessels (Amstelveen), Misha Rossen (Purmerend), Geert Ruesink (Arnhem) en Ton Visser (Kedichem) behoren tot de selectie die in aanmerking komt om naar Australië af te reizen.

Medaillekansen
Hessels (stuurman), Ruesink (grootschoot), Rossen (fok) en Visser (reserve) sloten dit jaar de WK in Cadiz, net als een jaar eerder die in Newport, op een derde plaats af. Dat had een medaille met een nog mooiere kleur kunnen zijn als tijdens de zevende wedstrijddag pech geen parten had gespeeld. Nu werd het dus andermaal brons achter Duitsland en Engeland. In de periode ervoor was Oranje onverslaanbaar in Cowes. De na-jaarstrainingen zijn inmiddels vol in gang gezet. Coach Freek Hogenhout heeft met zijn formatie voldoende inhoud om straks in Sydney op het eerste plan mee te spelen. De verschillen tussen de eerste drie landen zijn miniem, waardoor de vorm van de dag en ook een klein beetje de geluksfactor een doorslagge-vende rol spelen. Er staan voor 2000 onder andere nog een trainingsstage in Israël en Sydney, wedstrijden in Florida en twee weken Cowes op het programma. Aan de voorbereidingen zal het straks op de Paralympics niet liggen.

Nederlands Paralympisch Team
De Paralympische Spelen worden gehouden van 18 tot en met 29 oktober 2000 in Sydney, twee weken na de Olympische Spelen. Op de Paralympische Spelen behoort het Nederlands Paralympisch Team tot de absolute wereldtop. Tijdens de afgelopen Spelen in Atlanta eindigde Nederland op de achtste plaats in het medailleklassement. Met een oogst van 17 gouden, 11 zilveren en 17 bronzen medailles kon Oranje wedijveren met de besten van de wereld. De kwalificaties zijn in volle gang. De eisen voor uitzending zijn zeer streng. Naar verwachting zullen ongeveer 110 Nederlandse topatleten zich kwalificeren voor Sydney.


---

Deel: ' Nederland zeilt naar Paralympische Spelen Sydney 2000 '
Lees ook