Ingezonden persbericht


Persbericht
7 juni 2012

Nederlander nauwelijks bereid dichterbij werk te gaan wonen!

Wanneer de plannen uit het lente-akkoord met betrekking tot de belasting op woon-werkverkeer na de verkiezingen doorgaan, zal slechts 3,5% van de Nederlandse forensen een huis dichterbij het werk zoeken. Dat blijkt uit onderzoek van AllesoverHR.nl. De website hield een enquête onder haar duizenden bezoekers om er achter te komen of Nederlandse forensen bereid zijn te verhuizen. De bereidheid om een andere baan, dichterbij huis, te zoeken is een stuk hoger. 10% geeft aan een nieuwe baan te overwegen.

Een deel van de respondenten verwacht dat een verandering van werk- of woonplaats moeilijk zal worden, zolang de woningmarkt en arbeidsmarkt op slot zitten. Vooral tweeverdieners geven aan dat het verhuizen richting werk niet mogelijk is omdat dat automatisch meer reistijd voor de partner betekent.

Onduidelijkheid woon-werkverkeer
Veel respondenten vragen zich af wat er straks precies tot het woon-werkverkeer wordt gerekend. Zo werkt een aantal van hen op meerdere locaties, verspreid over het land. Het is voor deze mensen niet duidelijk welk deel van de rit ze als zakelijke kilometers kunnen opgeven en welke als woon- werkverkeer worden meegerekend. Ruim 57,6% heeft inmiddels wel berekend hoeveel de maatregel hen gaat kosten.

Ook geen ander vervoersmiddel
De respondenten uit dit onderzoek wonen gemiddeld 40,5km bij hun werk vandaan. 66,1% gebruikt de auto om deze afstand af te leggen. Het OV en de fiets worden respectievelijk 18,6% en 15,3% gebruikt. 13,5% geeft aan een ander vervoersmiddel te overwegen, waarvan slechts 25,9% de auto inruilt voor het OV. Voor een aantal respondenten is dit echter niet mogelijk omdat een OV verbinding ontbreekt of de aard van de werkzaamheden een auto vereist.

Mochten de plannen toch doorgaan, dan hopen een aantal respondenten te kunnen gaan carpoolen of meer te kunnen gaan thuiswerken.

AllesoverHR.nl
AllesoverHR.nl bestaat sinds februari 2012 en is de snelst groeiende HR website van dit moment, waarop onafhankelijk nieuws en thema's besproken worden. Elke week wordt er tevens een nieuwsbrief uitgebracht. AllesoverHR.nl is ook op twitter te volgen via @allesoverhr

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Meer informatie over dit onderzoek of AllesoverHR.nl kunt u verkrijgen via onze redactie, te bereiken via redactie@allesoverhr.nl of 030-2123257 (vraag naar Vincent van Baarle of Aron Lont)

Met vriendelijke groet,

Redactie Allesoverhr.nl

Deel: ' Nederlander nauwelijks bereid dichterbij werk te gaan wonen '
Lees ook