Nederlanders organiseren de eerste Marathon van Iran


Zaterdag 9 april 2016 - Eerste Internationale Marathon van Iran

SHIRAZ, Iran, 20151010 -- Op zaterdag 9 april 2016 organiseert Iran Silk Road de eerste marathon van Iran. Deze "I run Iran" marathon start bij Shiraz en eindigt in Persepolis, de legendarische hoofdstad van de Perzen. Hardlopers uit de hele wereld zijn van harte welkom om deel te nemen aan dit unieke, internationale sportevenement.

Organisator Sebastiaan Straten van Iran Silk Road maakt hiermee de weg vrij voor Vrede en Vriendschap. Deelnemers dragen hun steentje bij door samen te lopen over deze historische route.  Tijdens de "I run Iran" maken hardlopers en supporters uitgebreid kennis met de Perzische cultuur en historie. Dit internationale evenement wordt ondersteund door de locale authoriteiten waaronder de Iraanse Tourism Organization. Vanuit Nederland zijn meervoudig (66x) marathonloper Jan Schuttert en 69 landenrecordhouder Jaap van den Berg betrokken bij dit hardloop evenement.

Zonder Perzen geen marathon

De marathonlopers verzamelen zich in Shiraz bij de imposante stadspoort. Na de finish in Persepolis worden de marathon deelnemers als eregasten ontvangen in het paleis van Darius de Grote. Deze Perzische koning nam hier meer dan 2500 jaar geleden het besluit voor een grootse expeditie naar Athene. Bij de plaats Marathon werden de Perzen tegengehouden door de Grieken. Nu, in onze tijd is de marathon het symbool geworden van internationale vriendschap en sportiviteit.

Tijdens de Iraanse marathon maakt een jonge, Iraanse bevolking kennis met het fenomeen "hardlopen voor je plezier". Deze marathon vormt daarmee het startschot voor een outdoor hardloop campagne in Iran. Sportactiviteiten zijn nu nog veelal indoor. Voor de locale jeugd is er een "run 4 fun" gepland op het laatste stuk van de marathon.

Ontdek het andere Iran

Dit sportieve evenement biedt een uitstekende kans om het andere Iran te ontdekken. Shiraz is de stad van de dichters. Van de prachtige Perzische tuinen, de nachtegaal en de Shiraz wijndruif. De gastvrije inwoners staan bekend als levensgenieters. Na de marathon is er de mogelijkheid voor een rondreis langs de pracht en praal van Esfahan en de hoofdstad Teheran.

Voor het eerst in de geschiedenis opent Iran haar Perzische poorten voor marathonlopers. De organisatie verwacht hardlopers uit maar liefst vijftig verschillende landen waaronder Amerika en Cuba. Het aantal deelnemers voor deze Iraanse marathon is maximaal 400. Dus wees er snel bij!

Info en voorinschrijving: www.iruniran.com


Deel: ' Nederlanders organiseren de eerste Marathon van Iran '
Lees ook