Ingezonden persbericht


Nederlanders stemmen op favoriet uit verleden

'Return of your favorite burger' geeft Nederland favoriete burger terug

Amsterdam, 17 juni 2011 - Nederland kiest vanaf vandaag de meest populaire speciaal burger van McDonald's. Uit onderzoek van de restaurantketen blijkt namelijk dat veel Nederlanders hun favoriete burger graag weer eens willen proeven. Reden voor McDonald's om, ter ere van haar veertigste verjaardag in Nederland, een speciale verkiezing te organiseren. Vanaf vandaag kan iedereen stemmen op de 16 favoriete burgers van de afgelopen jaren, zoals de McDeluxe, de Greek Mac of The Vegas Classic. De winnende burger komt vanaf 18 oktober tijdelijk terug in het assortiment van McDonald's. Tegelijkertijd met de 'Return of your Favorite Burger' verkiezing, waarin een burger een comeback zal maken, houdt Radio 538 DJ Edwin Evers een zoektocht naar de favoriete comeback band.

Favoriete burger

Met de verkiezing 'Return of your favorite burger' komt McDonald's tegemoet aan de behoefte van haar gasten. Omdat McDonald's al 40 jaar bestaat in Nederland, krijgen de Nederlanders de kans hun favoriet het restaurant in te stemmen. Velen vinden het jammer dat die ene hele speciale burger maar tijdelijk verkrijgbaar is, heeft McDonald's gemerkt: 'Die hele speciale burgers hebben echt een eigen karakter waar onze gasten gek op zijn, blijkt uit onderzoek. Ze willen die burger graag weer eens proeven. We zijn dan ook erg benieuwd welke burger Nederland tot haar all time favorite kiest', aldus Nina Nomden, manager communicatie McDonald's Nederland.

Koplopers

De verkiezing start met een keuze uit 16 burgers. McDonald's heeft namelijk al circa 20 jaar regelmatig een speciale, eenmalige burger in het menu. Volgens McDonald's waren deze 16, stuk voor stuk favorieten. Het is dan ook lastig te voorspellen welke burger bij Nederlanders het meest populair zijn. Via de actiewebsite www.yourburger.nl kan iedereen zijn favoriet kiezen, en tegelijkertijd al zien wat de koplopers zijn. Ook kan iedereen stemmen via stembussen in de restaurants. Op 15 juli worden de drie meest populaire burgers bekend gemaakt. Ook daar kan iedereen weer op stemmen.

Feestje

Op 18 oktober blijkt welke burger tijdelijk terug zal komen in het assortiment. Uit de stemmers op de winnende burger wordt een winnaar getrokken. Omdat McDonald's dit jaar veertig wordt, mag de winnaar met veertig vrienden tijdens een feest in een van de restaurants als eerste genieten van de superfavoriet. Alle andere stemmers ontvangen een bon voor 20% korting op de meeste populaire burger, tijdens de eerste week dat de burger er weer is.

Edwin Evers

Gedurende één week zal Radio 538 DJ Edwin Evers tijdens zijn radioshow 'Evers Staat Op', op zoek gaan naar een aantal bands die in de vergetelheid zijn geraakt, maar de potentie hebben weer helemaal favoriet te worden. Welke band dat is, zal blijken op 24 juni.

(Foto: credits Gerard Henninger)

Edwin Evers over zijn favoriete burger: 'Ik ben voor de comeback van de McDeLuxe, want het woord 'De Luxe' spreek me sowieso aan, De Ciabatta Grande Salsa lijkt me ook wel wat, want het woord 'Grande' zit er in! Maar ik ben eigenlijk voor de comeback van alles, want laten we eerlijk zijn een beetje variatie kan natuurlijk nooit kwaad.'

Over McDonald's
In Nederland heeft McDonald's 225 restaurants, die wekelijks door zo'n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald's vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald's wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. McDonald's bestaat dit jaar 40 jaar in Nederland.

Deel: ' Nederlanders stemmen op favoriet uit verleden '


Lees ook