Nederlanders vinden lichaam van partner niet zomerklaar


Een onderzoek naar het kampeergedrag van de Nederlandse bevolking

WAALWIJK, 20150723 -- We hebben allemaal specifieke wensen en eisen als het om kamperen gaat. Om dit kampeergedrag te onderzoeken heeft Roan Camping Holidays in samenwerking met Noviodata meer dan 1000 vakantiegangers ondervraagd. Hieruit blijkt onder andere dat 54,5% het lichaam van de partner niet zomerklaar vindt en dat voor 45% draadloos internet een vereiste is tijdens een campingvakantie.

Lichaam zomerklaar?
Nederlanders maken zich over het algemeen niet druk of het lichaam van zichzelf of hun partner zomerklaar is. Maar 54,5% geeft wel aan dat het lichaam van hun partner niet zomerklaar is. Slechts 7,3% vindt dat de partner daar ook echt wat aan moet doen.

Meest populaire kampeerbestemming
Frankrijk blijft met 20,7% de meest populaire kampeerbestemming, gevolgd door Nederland. Verder blijkt de prijs het meest doorslaggevend voor de keuze van de vakantiebestemming (27,7%), maar voor kampeerders is het klimaat het meest belangrijk (34,9%). Het grootste percentage van de ondervraagden (41%) gaat dit jaar twee keer op vakantie.

Wi-Fi en zwembad noodzakelijk op de camping
Opvallend is dat voor bijna de helft (45%) draadloos internet een vereiste is tijdens de campingvakantie en dat 47,6% zelfs bereid is om hiervoor 1 tot 2 euro per dag te betalen. Verder wordt het zwembad genoemd als meest noodzakelijke campingvoorziening (46,8%), gevolgd door een eigen wc en/of badkamer (42,8%) en een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen (37,7%). Zo’n 26% doet mee aan het animatieprogramma op de camping, waarbij vooral de 65-plussers graag een dansje wagen (40,5%).

Typisch Nederlands
Nederlanders nemen graag typisch Nederlandse producten mee als ze gaan kamperen. Zo neemt 27,2% dropjes mee en 23,1% wil graag hagelslag op de boterham. De top 5 ziet er als volgt uit:
  1.  Dropjes (27,2%)
  2.  Hagelslag (23,1%)
  3.  Mayonaise (16,8%)
  4.  Nutella (8,8%)
  5.  Stroopwafels (7,9%)
Kijk voor het volledige kampeeronderzoek op Roan.nl >

Over Roan
Roan Camping Holidays is een Nederlandse organisatie en onderdeel van de European Camping Group. Roan verhuurt al meer dan 29 jaar luxe stacaravans en compleet ingerichte lodge- en bungalowtenten op 73 topcampings in Italië, Frankrijk, Kroatië, Slovenië en Oostenrijk. Op alle campings werken eigen (Nederlands sprekende), medewerkers die de gasten ontvangen en helpen met alle vragen en eventuele problemen. Het hoofdkantoor van European Camping Group is gevestigd in Waalwijk. Daarnaast heeft de groep verkoop- en servicekantoren in Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Oostenrijk, Engeland en Ierland. Dit voorjaar heeft Roan voor het derde jaar op rij de toonaangevende Zoover Award gewonnen in de categorie ‘Beste Aanbieder Campingvakanties’.


Deel: ' Nederlanders vinden lichaam van partner niet zomerklaar '
Lees ook