Nederlands brood voor zomerspelen in Peking


Nederlandse meesterkok traint Chinese koks met appeltaarten

PEKING, 20080711 -- Ter voorbereiding van de Olympiche Spelen in Peking heeft Marco Polo Hotels de culinaire hulp ingeroepen van Hotelschool De Rooi Pannen in Eindhoven. Docent consumptieve technieken Coen Meyknecht, is naar Peking gevlogen voor een uitgebreide trainingsprogramma voor de bakkerij en patisserie.

Met vele klassieke Nederlandse recepturen is Coen Meyknecht (44), die tevens meesterkok is, van 2 t/m 11 juli, druk bezig in de keuken met de produktie van kleskopjes, lange vingers en bokkenpootjes. Maar ook de traditionale Hollandse appeltaart zal niet ontbreken tijdens de Olympische Spelen in Peking.

"Het is enorm plezierig om zo vlak voor de zomerspelen mee te mogen helpen aan het verbeteren van het culinaire denken van koks in China", aldus Coen Meyknecht.
Vervolgens, "Er komen tal van buitenlandse gasten en sporters naar Peking de komende weken en ik hoop dat ik een beetje heb kunnen bijdragen aan de menu-planning".

Het 350 kamers tellende vijfsterren Marco Polo Hotel in Peking is een van de meest gerenomeerde hotels in de Chinese hoofdstad. Het vijfsterrenhotel ligt op loopafstand van de Birds Nest stadion, het Olympische stadion in Peking. Het hotel is onderdeel van Marco Polo Hotels in Hong Kong. www.marcopolohotels.com


Deel: ' Nederlands brood voor zomerspelen in Peking '


Lees ook