Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl


Amersfoort: 14 september 2001

NEDERLANDS JEUGDTALENT ONTMOET DAVIS CUP TEAM
Op woensdag 19 september ontmoet in Sportpaleis Ahoy' in Rotterdam de Nederlandse tennistop van nu de Nederlandse tennistop van de toekomst. De winnaars van de AA-Drink Junior Team Tennis Cup ontmoeten het Levob Nederlands Davis Cup Team in de voorbereidingsweek van het belangrijke duel tegen Frankrijk.

AA-Drink Junior Team Tennis Cup
Op 1, 2 en 3 mei werd op het Business Tennis Center in Vught gestreden om de AA-Drink Junior Team Tennis Cup. De top van de Nederlandse tennisjeugd t/m 14 jaar streed in regionaal verband tegen elkaar op de speelwijze van de echte Davis Cup en Fed Cup. De beste 32 jongens en de beste 32 meisjes op de KNLTB/Asics Jeugdranglijst waren uitgenodigd om deel te nemen aan het succesvolle toernooi, dat bol stond van teamspirit.

Cursus Teamspirit
Op de finaledag brachten Davis Cup routinier Paul Haarhuis en captain Tjerk Bogtstra een bezoek aan het toernooi voor de Nederlandse jeugdtop. Haarhuis en Bogtstra gaven daar een kleine 'masterclass' teamspirit in tennis. Paul Haarhuis beloofde tevens dat de winnende teams van de AA-Drink Junior Team een speciaal bezoek mochten brengen aan de training van het Levob Nederlands Davis Cup Team.

Regio Zuidwest
Zowel het winnende jongens- als meisjesteam kwam voort uit de regio Zuidwest. Zodoende mogen acht talentvolle kinderen op woensdag 19 september vanaf 12.00 uur de goede sfeer en de teamspirit van het Levob Nederlands Davis Cup Team, bestaande uit Paul Haarhuis, Sjeng Schalken, Raemon Sluiter, Jan Siemerink en captain Tjerk Bogtstra, van dichtbij meemaken.

De winnende kinderen zijn:
Nienke Strijbis uit De Lier
Natalie Drost uit Moordrecht
Heleen Maenhout uit Terneuzen
Michaëla Krajicek uit Almere
Jothan Maarsen uit Spijkenisse
Joost Smits uit Vlaardingen
Mark de Jong uit Roterdam

Deel: ' Nederlands jeugdtalent ontmoet Davis Cup Team in Ahoy' '
Lees ook