Nederlands Kampioen Afvallen publiceert boek tijdens Grote Maten Beurs


Boek over 120 kilo afvallen in 1 jaar release aanstaande zes april

EINDHOVEN, 20130403 -- Tijdens de Grote Maten Beurs te Eindhoven zal de release van het boek van Eric Verberne ‘Als ik het kan, kan jij het ook!’ om 13.30 plaatsvinden. In het boek gaat hij in op de periode van 2004 tot 2009 waarin hij 180 kilo kwijtraakte. Hij is daarmee de Nederlands kampioen afvallen. In zijn boek is te lezen hoe hij met behulp van Weight Loss Surgery (WLS) methode meer dan de helft van zijn oorspronkelijke gewicht verloor en wat dit met hem deed. Het boek zal worden overhandigd aan Marlon Sebel, autoriteit op het gebied van Grote Maten.

Weight Loss Surgery (WLS)
Gewichtsverlies door middel van diverse operaties voor obesitas wordt in het Engels Weight Loss Surgery (WLS) genoemd en in het Nederlands Bariatrie. Studies wijzen uit dat patiënten die WLS hebben ondergaan veel blijvend gewicht verloren hebben en dat de complicaties van obesitas zoals: diabetes, hoge bloeddruk, slaap apnoe, artritis, brandend maagzuur, vruchtbaarheidsproblemen, hart- en vaatziekten etc. sterk verbeteren of zelfs verdwijnen. Door de huidige technologieën en technieken, is het een veilige methode om obesitas te bestrijden. Het proces van Bariatrie heeft 5 jaar geduurd bij Verberne. Op 28 augustus 2008 kreeg Verberne een bilio pancreatische derivatie operatie (ook bekend onder de naam Scopinaro) (een variant op de Gastric bypass) in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem.

Nederlands Kampioen Afvallen
Eric Verberne (Sint Jansteen, 28 mei 1963) is een Nederlands ondernemer en voorvechter van rechten van dikke al dan niet homoseksuele mannen en vrouwen. Ook was hij jarenlang bariatrisch redacteur van de Nederlandse Obesitas Vereniging voor het blad Infobesitas. Verberne woog begin 2008 een gewicht van 300 kilogram met een Body mass indexvan 90. Eric Verberne vertelt: ‘Een chirurg deelde mij mee dat, wanneer ik niet zou afvallen, ik geen vijf jaar meer te leven zou hebben. Vanaf dat moment heb ik het roer omgegooid’. Mede hierdoor is hij een jaar na de operatie 120 kilo afgevallen. In totaal is Verberne zo'n 180 kilo afgevallen. Verberne voegt hieraan toe: ‘Er komt zoveel meer kijken dan een operatie wanneer je wilt afvallen. Met mijn ervaringen en hoe ik mezelf heb gemotiveerd om door te gaan wil ik nu andere mensen helpen om ook richting een gezond gewicht te komen.’

Marlon Sebel
Sinds 10 jaar organiseert Marlon Sebel de Grote Maten Beurs. Zij is hiermee begonnen omdat er vraag naar was vanuit de detaillist en de consument. Eerst in Rijswijk en dit jaar voor het vijfde jaar in Eindhoven. Zo beheert zij websites als https://grotematenmode.com en https://grotematen.startpagina.nl .

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Obese

https://www.parool.nl/parool/nl/265/GEZONDHEID-WETENSCHAP/article/detail/199843/2009/03/06/Arts-moet-dikkerds-serieus-nemen.dhtml

https://nl.wikipedia.org/wiki/Eric_Verberne

https://tvblik.nl/dossier/eric-verberne

https://plazilla.com/interview-met-de-afvalkampioen

https://www.obesitaskliniek.nl/raad/

https://wondervol.nl/tag/marlon-sebel/


Deel: ' Nederlands Kampioen Afvallen publiceert boek tijdens Grote Maten Beurs '
Lees ook