Persbericht Nederlandse Beach Soccer Bond

Nederlands Kampioenschap afgesloten met interland Nederland-Suriprofs

SCHEVENINGEN - Een fantastische Beach Soccer-dag is vandaag afgesloten met een wedstrijd tussen het Nederlands Beach Soccer team en de Suriprofs. De beter benutte penalty's leverde het Nederlands team de winst op. In het Beach Stadion op het Noorderstrand in Scheveningen was het 's ochtends eerst de beurt aan de jeugd, voordat in de middag de volwassenen om het Nederlands Kampioenschap streden. Na het NK maakten de vele bekende (oud-)profvoetballers hun opwachting.

Meteen vanaf het begin bleek dat de interland een goede wedstrijd zou worden. Beide teams maakten weinig fouten. Nederland, met onder meer de bekende voetballers Fred Grim, Sonny Silooy, Ruud Heus, Ton Cornelissen en Juul Ellerman in de gelederen, had nog de beste mogelijkheden. Het duurde echter tot de tweede periode voordat er gescoord werd, toen eredivisiespeler van Oranje, Berry Powel, de score opende.

In de derde periode bracht Jerry Simons de stand op 1-1. Hij kopte de bal door op een uitgooi van Stanley Menzo. Het leek een simpele bal voor Fred Grim, maar die verkeek zich op een polletje. 1-1 was tevens de eindstand. In de penaltyserie miste echter de een na de ander zijn strafschop. Voor de Suriprofs wist alleen Jerry Simons te scoren. Voor het Nederlands team scoorden Ton Cornelissen en Powel, waardoor de winst naar Oranje ging.

Selecties:

Nederland: Fred Grim, Sandor Wichers, Taco Brouwer, Paul Roels, Sonny Silooy, Remy Huygens, Juul Ellerman, Ruud Heus, Ton Cornelissen en Berry Powel.

Suriprofs: Stanley Menzo, Maarten Atmodikoro, Steve Goossens, Andre Wasiman, Maikel Renfurm, Jerry Simons, Marcel Menzo en Leroy Echteld.

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP

In de ochtend begonnen de jongens in de leeftijdscategorie 12 tot en met 14 jaar aan het NK. Uit twee poules van vier bleek SMOL uit Utrecht de beste. In de categorie 15 tot en met 17 jaar werd Ceasar's Palace uit Steenwijk kampioen.

In de middag streden Ter Leede en Nieuwegeinse Bimbo's om het dameskampioenschap. Deze werd gewonnen door Ter Leede met 4-2. Daarna was het de beurt aan de stadswinnaars samen met Supercup-winnaar Brabant Devils en de eerste drie eredivisionisten FC Beachelona, Beach Boys Bergen en BSVZ Titans. Uit alle teams toonden de Beach Boys uit Bergen zich de sterksten. Zij mogen zich nu een jaar lang Nederlands Kampioen voor heren boven de 18 jaar noemen.

WK HOLLAND UNITED

Op 3 en 4 augustus vindt in hetzelfde Beach Stadion het WK Holland United plaats. Dit WK is een multicultureel Beach Soccer Event waar heren vanaf 18 jaar, met een buitenlandse of etnische achtergrond en die in Nederland wonen, hun land kunnen vertegenwoordigen. Naast het Beach Soccer zal ook entertainment worden aangeboden, zoals swingende Afrikaanse muziek en demonstratiesporten als Capoeira.

BEACH SOCCER

Beach soccer wordt alsmaar populairder. De sport staat op de nominatie om in 2008 een olympische sport te worden en bestaat in Nederland al vijf jaar. In die vijf jaar hebben al meer dan 10.000 voetballers met de sport kennis gemaakt. Dat de sport groot begint te worden, bewijst eredivisionist Beach Soccer Vereniging Zevenbergen Titans. Deze club bestaat inmiddels uit negen teams en heeft de beschikking over een eigen clubhuis. Op 14 juli heeft BSVZ Titans officieel haar eigen Beach Soccer-veld geopend met onder meer een wedstrijd tegen oud-profs van NAC.

EINDSTAND EREDIVISIE

weds.

w

g

v

p

doels.

FC Beachelona

8

5

1 2 16

47-46

Beach Boys Bergen

8

4

1 3

13

56-44

BSVZ Titans

8

3

3

2

12

48-52

Sportweek Dasslers

8

3

0

5

9

45-48

Van Dijk Mercedes

8

2

1 5

7

38-44

Partners van de Beach Soccer Series zijn: Foot Locker, ABN AMRO, Extran, Ben. Mediapartners en suppliers zijn: Sportweek, Radio 538 en Puma.

Meer informatie:

Dave Offenbach 06 51279940
www.beachsoccer.nl

Deel: ' Nederlands Kampioenschap afgesloten met interland Nederland-Suriprofs '
Lees ook