Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alphen aan den Rijn, 17 juni 2002

Nederlands Kampioenschap Schapendrijven oeHollands parcours⤝met

Border Collies en demonstraties schapenscheren op 6 en 7 juli in Archeon

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli organiseert themapark Archeon in Alphen aan den Rijn samen met de Border Collie Club de oeNederlandse Kampioenschappen Schapendrijven Praktijk⤝ voor schaapherders met hun intelligente herdershonden, de Bordercollies.

De top van Nederland is aanwezig: op zaterdag de promotieklasse en op zondag de kwalificatieklasse. Op beide dagen zullen circa veertig oehandlers⤝ (herders) met hun honden proberen om een kudde schapen over een speciaal uitgezet parcours te leiden. In totaal zijn er honderddertig schapen aanwezig. De unieke samenwerking tussen mens en dier levert een zeer bijzonder en een interessant schouwspel op.

De Nederlandse kampioen oeHollands parcours⤝, de heer R. Snoek, werkzaam als schaapherder in themapark Archeon, is één van de deelnemers en zal zijn titel moeten verdedigen.

Nederland kent nog slechts dertig schaapskuddes die door de schaapherders voornamelijk met Border Collies worden gehoed. Het aantal schaapherders in Nederland neemt nog steeds af. Toch heeft dit beroep prachtige kanten. De samenwerking tussen herder, hond en kudde is uniek.

Hondenclinics
Naast de wedstrijd zijn er ook demonstraties schapenscheren en dogdancing. Aan het laatste kunnen de bezoekers en hun honden ook zelf meedoen. Verder kunnen de honden van bezoekers onder leiding van deskundigen van Blaf & Co gratis meedoen aan een behendigheidsparcours en een wildbaan. Verder bestaat er de mogelijkheid om aan de hondengedragstherapeuten van Blaf & Co vragen te stellen over hun hond (gedrag). Er zijn ook diverse stands, die bemand zijn door onder andere een dierenwinkel, hondentrimster, dierenfysiotherapeut en dierenarts.

De entreeprijs voor alleen de wedstrijd is voor volwassenen ' 5.00 en voor kinderen van 4 tot 11 jaar ' 2,50 per persoon per dag. Indien men ook het park willen bezoeken is dit mogelijk tegen een bijbetaling van ' 7,75 per persoon voor volwassenen en ' 6,50 per persoon. Bezoekers van Archeon kunnen dit evenement gratis bijwonen.

De wedstrijden beginnen op beide dagen om 07.30 uur. De laatste instructie wordt om 07.15 uur gegeven. Archeon is geopend op 6 en 7 juli geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Deel: ' Nederlands Kampioenschap Schapendrijven in Archeon '
Lees ook