NOC*NSF

Arnhem, 5 februari 2010

Nederlands Olympisch Team krijgt warm welkom in Haarlem

Nog 7 dagen tot Vancouver!

Het Nederlands Olympisch Team is vertrokken naar Canada, voor de laatste voorbereiding en de acclimatisering voor de Olympische Spelen van Vancouver. Toch is NOC*NSF, samen met haar Partners in Sport, de gemeente Haarlem en de provincie Noord-Holland, ook al volop bezig met de thuiskomst van het team op 2 maart.
Het Nederlands Olympisch Team komt op dinsdag 2 maart vanuit Vancouver aan in Nederland. Een speciale medaillevlucht met daarin de voltallige Olympische delegatie, waaronder uiteraard de medaillewinnaars, arriveert om 15.00 uur op luchthaven Schiphol. Vervolgens arriveert het Team om ongeveer 16.30 uur op de Grote Markt in Haarlem voor een Warm Welkom Thuis door familie, vrienden en supporters. Het Nederlandse publiek is dus van harte uitgenodigd om naar Haarlem te komen. De toegang is gratis, kaarten zijn niet nodig.

Voordat de sporters op het podium komen, is er - vanaf circa 15.30 uur - een aantrekkelijk voorprogramma, met bekende Nederlandse artiesten. Dit gaat ook na het vertrek van de sporters nog even door.

NOC*NSF beseft dat de sporters na zo'n lange en intensieve reis het liefst zo snel mogelijk naar huis willen. Verwacht wordt echter dat de sporters deze Welkom Thuis-bijeenkomst - juist door het unieke moment, direct na de Spelen - zeer bijzonder zullen vinden. Wat dat betreft is er de ervaring van de thuiskomst van het Nederlands Olympisch Team na de Winterspelen van Turijn. De sporters en begeleiders kwamen toen per trein aan in Zwolle, waar ze een fantastische huldiging hebben ondergaan.

Maarten Divendal, wethouder Sport in Haarlem: "We willen heel graag onze Olympische helden een warm welkom heten, samen met de vele fans die van harte welkom zijn om dit evenement mee te maken. Van tevoren gaan we het Olympische gevoel onder de Haarlemmers aanwakkeren met clinics op scholen, Olympische sportdagen en andere leuke evenementen voor jong en oud."

Deel: ' Nederlands Olympisch Team krijgt warm welkom in Haarlem '
Lees ook