Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl


Amersfoort: 20 augustus 2001

NEDERLANDS ROLSTOELTENNISTEAM DRIE MAAL WERELDKAMPIOEN

Unieke prestatie in Nederlandse tennisgeschiedenis

De Nederlandse delegatie rolstoeltennissers heeft afgelopen week in het Zwitserse Sion drie wereldtitels veroverd. Tijdens de World Team Cup van 13 t/m 19 augustus zegevierde het Nederlandse heren-, dames- én juniorenteam. Nooit eerder behaalde een Nederlandse delegatie een dergelijk goede prestatie tijdens het WK voor landenteams. Het Nederlandse rolstoeltennis staat mondiaal hoog aangeschreven. Vorig jaar veroverde Nederland drie gouden medailles tijdens de Paralympics in Sydney. De wereldranglijst wordt op dit moment aangevoerd door twee Nederlanders; Ricky Molier (heren) en Esther Vergeer (dames).

Winnende teams
Het herenteam bestaat uit Robin Ammerlaan uit Soest, Eric Stuurman uit Hoevelaken en Ricky Molier uit Lommel (België). In de finale was het als eerste geplaatste Nederlandse team te sterk voor het als tweede geplaatste team uit Australië. Het als eerste geplaatste vierkoppige damesteam bestaat uit Esther Vergeer uit Woerden, Maaike Smit uit Groningen, Sharon Walraven uit Hoensbroek en Djoke van Marum uit Huizen. De dames behaalden de wereldtitel door in het Zwitserse Sion de als tweede geplaatste Japanse dames te verslaan. De uitmuntende prestatie werd gecompleteerd door de junioren Maikel Scheffers (18 jaar) uit Helvoirt en Jiske Griffioen (16 jaar) uit Woerden. De wereldtitel voor junioren werd door Nederland binnengesleept door in de eindstrijd van Zweden te winnen.

"Fantastische prestatie"
In de vierde categorie tijdens de World Team Cup is Nederland als vijfde geëindigd. Het streven is om in deze 'QUAD' categorie (voor meervoudige gehandicapte tennissers) volgend jaar ook een gooi te doen naar de wereldtitel. De Nederlandse QUAD deelnemers van dit jaar, Michel van den Heuvel uit Doornenburg en Bas van Erp uit Liempde, gaan in ieder geval weer flink in training. KNLTB voorzitter wedstrijdtennis Chris Kok is bijzonder te spreken over de Nederlandse successen. Kok: "In dit voor Nederland zo succesvolle Davis Cup-jaar wordt er door tennisminnend Nederland vooral gekeken naar het toptennis. De nationale rolstoeltennisselectie verdient door de prestaties in Zwitserland echter ook bijzondere waardering. Wat de nieuwe wereldkampioenen tijdens de World Team Cup hebben gepresteerd is fantastisch."

Nationale Rolstoel Kampioenschappen 2001
De Nederlandse wereldkampioenen zijn van 11 t/m 15 september in Roosendaal te bewonderen tijdens de Nationale Rolstoeltennis Kampioenschappen. De Nederlandse toppers maken tijdens dit voor bezoekers gratis evenement uit wie zich de beste van Nederland mag noemen. De Nationale Rolstoeltennis Kampioenschappen worden gehouden op de tennisbanen van TV Vierhoeven, Visdonkseweg 32 in Roosendaal. Meer informatie over het rolstoeltennis is te vinden op www.knltb.nl.

Deel: ' Nederlands rolstoeltennisteam driemaal wereldkampioen '
Lees ook